KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

11-7-2006

Volvo Youth Sailing Isaf World Championship start op vrijdag 14 juli

Van vrijdag 14 juli tot en met donderdag 20 juli vinden in Weymouth (Gbr) de Jeugdwereldkampioenschappen zeilen en surfen plaats. Uit 64 landen komen ruim 350 jonge topzeilers- en windsurfers in actie op het Engelse Olympische vaarwater van 2012.

Voor Nederland komen de volgende jonge toptalenten uit:
Klasse naam, woonplaats leeftijd
Laser Radial Marit Bouwmeeste, Wartena (Frl) 18
Laser Standard Douwe Broekens, Apeldoorn` 17
420 jongens Pieter van Notten (stuurman), Driebergen-Rijsenburg 16 Jasper Kleiweg (bemanning), Moordrecht 16
420 meisjes Nina Keijzer (stuurvrouw), Alphen ad. Rijn 16
Anneloes van Veen (bemanning),Naaldwijk 15
Hobie 16 Rob Spreij (stuurman) Maassluis 15
Sam Frank (bemanning)Rotterdam 15
Neil Pryde RS:X Dorian van Rijsselberghe, Den Burg 18

Programma
Op vrijdag 14 juli staan drie races op het programma, zaterdag 15 juli volgen race 4 en 5 en op zondag wordt race 6 en 7 gevaren. Maandag 17 juli is een rustdag. Op dinsdag 18 juli worden race 8 en 9 gevaren en op woensdag 19 juli race 10 en 11. Donderdag 20 juli is bekend wie de felbegeerde medaille mee naar huis mag nemen. Op die dag wordt de laatste en 12e race gevaren.

Verwachtingen
Het Nederlandse jeugdteam wordt begeleid door jeugdcoach Rob Sepers (teamleider), samen met coach Mark Littlejohn en Thorin Zeilmaker. Rob Sepers is positief gestemd aan de vooravond van dit jeugdWK. Het is een enthousiaste en jonge ploeg met potentieel. Zo is Dorian Van Rijsselberghe bij de senioren op de Holland Regatta op een 7e plaats gefinished. Op basis van prestaties kunnen we veel van hem verwachten. Dit geldt ook voor Marit Bouwmeester (zilver op het Jeugd EK Laser Radial) en Douwe Broekens die het in het internationale Laserveld bij de heren goed doet. Daarnaast zie ik top acht plaatsen weggelegd voor de 420-teams en het Hobiecatteam.

Verslaggeving is dagelijks te volgen via deze nieuwsberichten.

Internetadres: www.youthworlds.org
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl