Gemeente Leeuwarden

Tijdelijke afsluiting gedeelte Anne Vondelingweg wegens werkzaamheden aan de Groningerstraatweg

De Anne Vondelingweg is in de weekenden van 14 tot en met 16 juli en van 21 juli tot en met 23 juli gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Groningerstraatweg. Om de mogelijke overlast voor het dagelijkse woon- en werkverkeer te minimaliseren, vinden de werkzaamheden in het weekeinde plaats, ook 's avonds en 's nachts. De werkzaamheden zijn van vrijdagavond 19.00 tot maandagochtend 07.00 uur.

De afsluiting betreft het weggedeelte vanaf het kruispunt Anne Vondelingweg - Groningerstraatweg tot de afslag Kalverdijkje/Camminghaburg. Het autoverkeer via de Groningerstraatweg kan doorgang vinden via 1 rijbaan. Het verkeer op de Anne Vondelingweg wordt omgeleid via de Kanaalweg. Het Transferium Kalverdijkje blijft gewoon bereikbaar. Op het kruispunt Anne Vondelingweg - Groningerstraatweg wordt geen afslaand verkeer van de Groningerstraatweg toegestaan.

De werkzaamheden zijn bedoeld om de bereikbaarheid van Leeuwarden te verbeteren. Dit is een belangrijk doel van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Met de voorlichtingscampagne "Ruim baan voor bereikbaarheid" houdt de gemeente Leeuwarden weggebruikers op de hoogte van de voortgang van de wegwerkzaamheden.


----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002.