Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Achterhoek Spektakel Toer gaat in Groenlo van start

Vrijdag, 14 juli, dan is het zo ver. De vergunningen zijn in orde, de contracten zijn getekend en vestingstad Grolle zal ingenomen worden door een bonte verzameling muzikanten, acrobaten, jongleurs en acteurs. Van 12.00 uur tot 24.00 uur zijn er meer dan veertig voorstellingen en overal is de toegang gratis. Kijk voor het programma op www.achterhoekspektakeltoer.nl.

Bij het kanon op de wal en aan de Maliebaan, op de Markt en in de tuin van Huize Asbeck van Basten, op het Europaplein en bij de Muziekkoepel, overal in de binnenstad valt er wat te beleven, is er spektakel. Grote acts als die van het Bencha Theater of van de Mostar Sevdah Reunion Band met zangeres Ljiljana Buttler worden afgewisseld met intieme optredens van Zoumana Diarra, Malinees koravirtuoos of van Henk Krosenbrink, dichter en prozaschrijver.

Aan de officiële opening, die om 17.00 uur bij de Muziekkoepel zal plaatsvinden, zal een groot aantal regionale en zelfs lokale artiesten deelnemen. Voor alle basisschoolleerlingen van de hele gemeente Oost Gelre is er daar ook een ballonnenwedstrijd georganiseerd met als hoofdprijs een Ballonvaart boven de Achterhoek. Graafschap TV en RTV Gelderland maken gedurende de dag opnamen en uitzendingen voor televisie en radio, zodat de volgende etappes van de Toer alleen nog maar meer enthousiaste bezoekers zullen krijgen.

De Achterhoek Spektakel Toer zal na Groenlo Ulft aan doen en wel op zondag, 16 juli op het terrein van de voormalige ijzergieterij " Het Gietelinck" aan de Hutteweg. Op 21 juli volgt Zelhem, waarna op 23 juli in Winterswijk deze eerste Toer wordt afgesloten.