Gemeente Rotterdam

Nr. 138
13 juli 2006

Wethouder Schrijer plaatst plantenbakken nabij Strevelsweg samen met 100 bewoners

Vrijdag 14 juli om 14.30 uur plaatst wethouder Dominic Schrijer plantenbakken op het plein in de bocht van de Strevelsweg tegenover de Pleinweg. Bewoners uit omliggende wijken zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en na afloop kennis te maken met de wethouder. Op het plein komen in totaal 42 plantschalen gevuld met gele plantjes. Op deze manier geeft Rotterdam meer kleur en fleur aan de stad.

Als onderdeel van het 100-dagenprogramma zetten de burgemeester en de wethouders in totaal 270 plantschalen op verschillende plekken in de stad. 26 juni gaf de burgemeester het startschot voor het stadhuis. Nu volgen nog acties waarbij iedere wethouder op verschillende locaties in de stad een aantal plantschalen zal neerzetten. Steeds gevuld met plantjes in een andere kleur.

In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ook zijn er ontmoetingen met 100 Rotterdammers. Aan hen wordt gevraagd wat zij voor Rotterdam kunnen betekenen en of ze ook met een concreet voorstel willen komen. De resultaten worden gepresenteerd op de manifestatie "Rotterdammers doen mee" op 9 september.

noot voor de redactie/