MINVenW Persbijeenkomst wegwerkzaamheden tijdens start bouwvak

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Rijkswaterstaat nodigt u van harte uit voor een toelichting op de wegwerkzaamheden die deze maand plaatsvinden.

Datum : vrijdag 14 juli 2006
Tijd : 10.30 uur - 12.00 uur
Locatie : Rijkswaterstaat Noord-Brabant, gebouw Bastion, zaal 2, Zuidwal 58, 's-Hertogenbosch

Rijkswaterstaat voert deze maand wegwerkzaamheden uit aan de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom en aan de A2 tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Komend weekend start de bouwvakantie en komt ook het vakantieverkeer goed op gang, vooral richting Zeeland. Om die reden brengt Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de A58 en de A2 nogmaals onder de aandacht van de media en het publiek.

Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de uitvoering van de werkzaamheden, de planning van de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo'n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen. Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.


---

Informatie voor de pers:
Voor meer informatie over deze persuitnodiging kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Noord-Brabant, afdeling communicatie, telefoon 073 - 681 72 52 (tijdens kantooruren) of
06 - 54 25 15 71.


---