Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 14-07-2006

Moeder gewond na botsing met zoon
MEPPEL Donderdagmiddag 13 juli raakte een vrouw gewond na een aanrijding met haar zoon. De 37-jarige moeder fietste met haar 13-jarige zoon over de Heinsiusstraat toen beide sturen in elkaar kwamen. De in Meppel wonende familieleden kwamen ten val waarna de moeder met een pijnlijke buik en been voor onderzoek naar het Diaconessenziekenhuis in Meppel werd gebracht. (06-160913)

Politie houdt vrouw aan voor verduistering
ASSEN Een 20-jarige in Assen wonende vrouw werd op donderdagmiddag 13 juli aangehouden als verdachte van verduistering. De vrouw die in een bedrijf aan de Oudestraat werkt werd op heterdaad betrapt door de filiaalmanager. Ze nam kledingstukken uit het bedrijf mee zonder te betalen. Ze bekende de verduistering. Er is proces-verbaal opgemaakt en de vrouw werd op staande voet ontslagen. (06-160797)

Politie bekeurt bromfietser zonder helm
RODERESCH Een 23-jarige bromfietser uit Peize werd donderdagmiddag 13 juli op de Norgerweg bekeurd. Hij reed zonder helm op zijn bromfiets langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel. Ook hiervoor ontvind de man een bon. (06-160938)

Politie bekeurt alcomobilist
EMMER-COMPASCUUM In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli werd een uit Nordhorn afkomstige autobestuurder bekeurd. Toen de politie de slingerend rijdende man, met Nederlandse nationaliteit, op de Runde wilde controleren negeerde deze een stopteken en trachtte te ontkomen. Zijn vlucht was van korte duur want de man reed met de banden van zijn auto tegen een stoeprand waardoor hij twee klapbanden kreeg. Hierdoor kwam hij tot stilstand. Na controle blies de man 870 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (06-161056)

Politie houdt Assenaren aan na belediging
ASSEN Een 45-jarige Assenaar werd donderdagmiddag 13 juli aangehouden als verdachte van belediging.De man was na een melding van geluidsoverlast bij zijn woning in de Molenstraat hierover aangesproken door de politie. Toen deze na het gesprek met de man weg reed schreeuwde de man beledigende teksten naar de politie waarna hij werd aangehouden. In afwachting van zijn voorgeleiding vernielde de man een ophoudkamer en bedreigde hij een politieman. De agressieve man moest uiteindelijk gepepperd worden waarna hij werd ingesloten. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een dagvaarding voor belediging, vernieling en bedreiging. Hij verklaarde de politie niet beledigd te hebben maar de tekst van een gespeeld lied gezongen te hebben. (06-160907)

ASSEN In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli werd een 25-jarige Assenaar aangehouden terzake belediging.Samen met zijn achterop de fiets zittende vriendin en een daarnaast fietsende vriend reed het drietal over de Gedempte Singel. Het drietal schreeuwde daarbij beledigende woorden richting de surveillerende politie. Toen de identiteit van het drietal gecontroleerd werd bleek dat de 25-jarige man geen identiteitskaart kon tonen. Hij werd hiervoor bekeurd. Hierna beledigde de man de politie nogmaals en werd aangehouden. Ook hij kreeg een dagvaarding. (06-161053)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280