Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FIFA-netwerk van Avaya weerstaat hackers

Netwerk scoort hoog bij Worldcup 2006: 99,99% beschikbaarheid en betrouwbaarheid

Nieuwegein, 14 juli 2006 - Behalve Italië is ook netwerkbeheerder Avaya als winnaar van de Worldcup 2006 uit de strijd gekomen. Ondanks de hoge eisen en vele bedreigingen heeft het door Avaya aangelegde communicatienetwerk gedurende het kampioenschap vlekkeloos gefunctioneerd. Gedurende 32 dagen heeft een van de grootste en meest geavanceerde netwerken ooit een miljoen stadionbezoekers en tienduizenden journalisten van informatie voorzien, en duizenden hackpogingen en virusaanvallen afgeweerd. Hierbij is het netwerk geen moment uit de lucht geweest. Alleen al tijdens de finale ging 115.150 megabyte aan dataverkeer over het netwerk, hebben 55.037 personen ingelogd en zijn 3.456 telefoongesprekken gevoerd van - bij elkaar opgeteld - 6.217 belminuten. Tijdens het evenement verwijderde Avaya diverse virussen, waaronder Bloodhound.Exploit.56, Generic Downloader.i, New-Poly Win32, W32/Mydoom.M@mm, Net-worm.Win32.Mytob en Packed.Win32.Tib. Diverse hackeraanvallen waren specifiek op het FIFA-netwerk gericht. De meeste aanvallen kwamen uit de Aziatische IP-hoek. Geen enkele aanval brak door de perimeterfirewalls.

Afgelopen maand waren de ogen van de mondiale sportwereld gericht op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Zo hebben in totaal ongeveer 2,5 miljard televisiekijkers over de gehele wereld de wedstrijden gevolgd. Door de massale aandacht was het van groot belang dat het communicatienetwerk uitstekend functioneerde. Het netwerk heeft aan de hoge eisen voldaan. In totaal is gedurende de Worldcup 2006 21.126 terabytes aan verkeer over het netwerk gegaan. Er werd maar liefst 624.538 keer ingelogd op het convergente netwerk en er zijn 364.395 telefoongesprekken gevoerd met een totale gesprekstijd van 789.810 minuten. Dit alles foutloos en zonder één enkele hapering.

Netwerkbeveiliging was een belangrijk aandachtspunt. Avaya heeft hiervoor gebruikgemaakt van NIDS (Network Intrusion Detection Systems), HIDS (Host-based Intrusion Detection Systems), antivirusbeheerconsole, proxybeheerconsole, firewall syslog-console, trouble ticket-console en videosurveillance. Het NIDS heeft 128.000 keer melding gemaakt van mogelijke virusbesmettingen. Twaalf procent van de meldingen was daadwerkelijk bedreigend en is door experts verder geanalyseerd. Het netwerk heeft te kampen gehad met enkele persoonlijke en duizenden automatische hackpogingen.

"De 99,99 procent beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk is het resultaat van uitvoerige testen voorafgaand aan het toernooi. Je kunt zeggen dat ook wij 'intensief getraind' hebben voor het wereldkampioenschap", zegt Andrea Rinnerberger, directeur van het Avaya World Cup-programma. "De enige echte bedreigingen kwamen echter van binnenuit. Het bleek dat veel laptops die aansluiting met het netwerk zochten, geïnfecteerd waren met virussen, wormen en trojans. Wij hebben al deze bedreigingen verwijderd voordat de laptops contact met het netwerk maakten."

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht