Politie Haaglanden

persberichten 14 juli

Haaglanden, 14-07-2006

Getuigen overval gezocht
Den Hoorn Op donderdag 13 juli om 17.30 uur heeft op de Dijkshoornseweg een overval plaatsgevonden. Twee mannen drongen een winkel binnen, bedreigde het personeel met een mes en gingen met een onbekend bedrag er vandoor. De mannen zijn met een metallic blauwe Peugeot 206 richting het Haantje weggereden. Het gaat om twee blanke mannen, een lange en een kleine man waarvan de lange man een donker petje op had. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politiebureau Naaldwijk telefoon 0900 88 44.

Alcoholcontrole
Wassenaar Op donderdagavond 13 juli heeft de politie op de Wassenaarseslag een alcoholcontrole gehouden. In totaal 22 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. In twee gevallen had met teveel gedronken en heeft men een proces verbaal gekregen.

Bende tassendieven in tram
Den Haag De politie waarschuwt dat er een bende tassendieven actief is in de tram. Op camerabeelden van de HTM is duidelijk te zien hoe drie mannen te werk gaan bij het stelen van tassen van passagiers. Op donderdag 6 juli stappen drie mannen op tramlijn 9 in de richting van het Centraal Station. Een 55-jarige Hagenaar stapt in bij de halte van Madurodam. Hij zet zijn tas naast zich neer, niet bij het gangpad, maar veilig aan de raamkant. In de tas zit onder meer een portemonnee en een digitale camera. Terwijl een van de mannen de passagier iets vraagt, gaat een tweede achter zijn zitplaats staan en pakt de tas. De derde stelt zich zo op in het gangpad dat de overige passagiers niet kunnen zien wat er gebeurt. In een mum van tijd is de diefstal gepleegd en verlaten de drie mannen de tram. Pas enkele haltes later merkt de Hagenaar dat hij is bestolen.
Op de website www.politie.nl/haaglanden kunt u de camerabeelden met een muisklik één voor één bekijken.

Meerdere malen in de fout
Den Haag- Op 13 juli rond 10.30 uur zagen surveillerende politieagenten een 51-jarige Haagse automobilist niet handsfree bellen bij de Prinsegracht. Agenten hielden de man staande en uit onderzoek bleek dat hij ook zonder rijbewijs reed. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt. De man vertelde tegen de agenten dat hij zijn auto zou parkeren en een vriend ging bellen om zijn auto op te halen. Nog geen tien minuten later zagen de agenten de man weer zelf in zijn auto rijden. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Hagenaar is inmiddels al tien maal aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Een officier van justitie bepaalde dat de auto van de 51-jarige in beslag kon worden genomen.

Dronken automobilist laat slachtoffer op straat achter Den Haag- Op 14 juli rond 02.00 uur is een 48-jarige Hagenaar aangereden bij de Delftselaan/De Heemstraat. De bestuurder van de auto, een 28-jarige Hagenaar is zonder te stoppen doorgereden. Het slachtoffer is met een hoofd- en armwond vervoerd naar een ziekenhuis. Agenten stelden direct een onderzoek in en konden de verdachte in zijn woning aanhouden en overbrengen naar een politiebureau. Bij de verplichte ademanalyse blies hij 350 ugl.

Inbrekers met huisvuil
Den Haag De politie werd donderdag 13 juli rond middernacht naar de Sleepnetstraat gestuurd, waar twee mannen zouden inbreken in een woning. Agenten troffen inderdaad twee mannen aan, die via het bovenlicht probeerden een woning binnen te komen. De verdachten, 22 en 24 jaar oud, werden aangehouden. De verdachten werden meegenomen naar het bureau, waar ze verklaarden dat ze in de woning van een tante waren om het huisvuil buiten te zetten, maar dat de deur achter hun dichtviel. Het verhaal bleek te kloppen en de heren werden in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed
Den Haag De politie heeft vrijdag 14 juli om 3.30 uur op de Wassenaarsestraat een 24-jarige automobilist uit Best aangehouden wegens rijden onder invloed. Aan het bureau blies de man 415 ug/l. Met een rijverbod en een proces-verbaal werd de automobilist in de vroege ochtend weer heengezonden.