Politie Flevoland

Aanrijding met letsel

Tollebeek, 14-07-2006 o Op de Urkerweg vond donderdagmiddag een aanrijding plaats, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Ook waren er drie gewonden, die naar ziekenhuizen in Lelystad en Meppel zijn gebracht. De Urkerweg is ruim twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde doordat een 53-jarige man uit Tollebeek, die richting Emmeloord reed, linksaf wilde slaan naar zijn huis. Degene achter hem, een 21-jarige Marknesser, merkte niet op dat de auto voor hem stilstond en botste tegen hem op.

Van de andere kant kwam een 31-jarige Urker aanrijden. Door de klap van de andere twee automobilisten, waarbij de Tollebeker op de andere rijbaan belandde, werd de wagen van de man uit Urk ook geraakt. Die kwam door die botsing te slingeren en belandde eerst in de rechterberm en uiteindelijk in de sloot.

Hij werd voor controle naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad overgebracht, waar bleek dat hij enkel wat lichte verwondingen had overgehouden aan het ongeval. Ook de man uit Tollebeek werd vervoerd naar dat ziekenhuis. De man uit Marknesse werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Meppel gereden. Het letsel van de twee laatstgenoemde bestuurders is onbekend.