Politieberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 14-07-2006

Verkeersongeval met letsel

WOUDENBERG Op donderdag 13 juli, om 10.45 uur, vond op de Stationsweg Oost een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De 54-jarige fietser, een vrouw uit Scherpenzeel, raakte gewond.

De aanrijding vond plaats toen de bestuurder, een 48-jarige inwoner van Amersfoort, met de auto linksaf wilde slaan en door een hinderlijke geparkeerde auto de fietser niet zag. De vrouw viel bij de aanrijding van haar fiets en had letsel aan het gezicht. Zij werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis.

Kind verdronken in vijver

AMERSFOORT Op donderdagavond 13 juli is in de vijver achter het winkelcentrum Emiclaer een 5-jarig kind verdronken.

De jongen, een inwoner van Gorinchem, was met zijn moeder op bezoek bij familie in Amersfoort. Samen met enige andere kinderen had hij een tijd gespeeld op de Springerstraat totdat de moeder ontdekte dat hij rond 16.00 verdwenen was. Na eerst zelf gezocht te hebben informeerde zij rond 17.00 uur de politie.

Bij het zoeken naar het jongetje zijn een groot aantal mensen van de hulpdiensten ingezet. De brandweer zocht met drie duikploegen de diverse vijvers in de omgeving af en een politiehelikopter en een speurhond werd ingezet. Politie-eenheden reden door de straten om via de megafoon de bewoners te informeren en hen te vragen uit te kijken naar het jongetje.

Om 20.00 uur trof een duiker van de brandweer het jongetje aan in de grote vijver. Hij bleek te zijn overleden. Voor de ouders werd slachtofferhulp in kennis gesteld.

Aangehouden voor plegen geweld

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond 13 juli, om 18.30 uur, op het Vreeland twee inwoners van Amersfoort aangehouden voor het plegen van geweld tegen een 25-jarige onderbuurvrouw.

De betrokkenen kregen eerder op de avond ruzie met elkaar over de kinderen van beide partijen. Dit conflict liep zodanig uit de hand dat een 24-jarige Amersfoortse met een mes in de richting van de aangeefster begon te zwaaien en probeerde haar te steken. Een familielid van de verdachte bemoeide zich ook met de ruzie en probeerde het slachtoffer te slaan met een step. De Amersfoortse en het 22-jarige familielid, eveneens afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Verkeersongeval met gewonde

AMERSFOORT Op donderdagavond 13 juli, om 18.00 uur, vond op het Piet Mondriaanplein een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. De fietser, een 20-jarige inwoonster van Amersfoorter, raakte hierbij gewond.

De bestuurder van de auto reed de vrouw aan toen zij met haar fiets de weg overstak bij een fietseroversteekplaats. Dit werd te laat gezien door de automobilist, een 27-jarige Amersfoorter, waarna een aanrijding tussen beiden plaatsvond. De fietser kwam hierbij op de motorkap en de voorruit van de auto terecht en belandde vervolgens op het wegdek. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond 13 juli, om 19.55 uur, een 43-jarige inwoonster van Amersfoort, aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De vrouw werd betrapt in een winkel op het Sint Jorisplein toen zij parfum en kleding meenam zonder hiervoor te betalen. Bij het onderzoek bleek dat zij meerdere spullen bij zich had die vermoedelijk uit andere winkels in die omgeving gestolen zijn. De vrouw is ingesloten in het politiebureau.