Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie deelt 138 bekeuringen uit bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 14-7-2006 10:15:09

Arnhem Medewerkers van de unit Arnhem-Zuid hebben donderdag in samenwerking met het regionale Verkeershandhavingsteam op verschillende locaties in Arnhem verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn in totaal 138 bekeuringen uitgeschreven en zijn de rijbewijzen van twee bestuurders ingenomen omdat zij de toegestane maximumsnelheid met 50 kilometer of meer overschreden.
Op de Gelderse Rooslaan zijn tussen 14.15 en 17.00 uur 90 passanten gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel. In deze 30 kilometerzone hielden 17 bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/h. Drie bestuurders droegen hun gordel niet en kregen hiervoor een bekeuring. Van 14.15 tot 16.15 uur is op het Nijmeegseplein de snelheid van 900 passerende voertuigen met de lasergun gemeten. 29 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 88 km/h.

Op de Batavierenweg zijn aan het einde van de middag en tussen 18.30 en 21.00 uur in totaal 2.800 passanten gecontroleerd. 66 Bestuurders reden harder dan de toegestane 70 km/h en kregen hiervoor een bekeuring. Het rijbewijs van een 39-jarige Arnhemmer werd ingenomen nadat meting met de lasergun uitwees dat hij met een snelheid van 124 km/h kwam aanrijden. De snelheid van een 60-jarige Arnhemmer werd gemeten op 150 km/h. Na staandehouding werd deze bestuurder een blaastest afgenomen en bleek dat hij een alcoholgehalte van 520 µg/l (1,19 promille) had. Maximaal 220 µg/l is toegestaan. Tegen de bestuurder is procesverbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Voor de snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor diverse andere verkeersovertredingen zijn 23 bekeuringen uitgeschreven. Ook voor belediging is één bekeuring uitgeschreven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar verdacht van schennispleging

Publicatiedatum: 14-7-2006 10:14:50

Ede - Een 45-jarige Edenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging. Die nacht kwam er een melding binnen dat een man schennis pleegde op het Museumplein. Ook werd een signalement van de man doorgegeven. Toen agenten naar het Museumplein gingen, hoorden zij van hun collegas, die zich met het cameratoezicht bezighielden, dat de verdachte zich op de Telefoonweg ophield. Agenten zagen de man lopen met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Op de Telefoonweg werd hij aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Invordering rijbewijzen

Publicatiedatum: 14-7-2006 10:14:29

Ede - Een 32-jarige Edese automobilist liep in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats tegen de lamp. De man werd vlakbij zijn woning gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de ademtest blies hij 730 ug/l (1,68 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd. In het verleden is de man al eens betrapt op rijden onder invloed. Oosterbeek - Het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Oosterbeek is in de nacht van donderdag op vrijdag ingevorderd. De man werd in zijn woonplaats gecontroleerd en bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 0,85 promille). Aangezien het hier een beginnend bestuurder betrof, werd het rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man mishandelt ex en negeert contactverbod

Publicatiedatum: 14-7-2006 10:14:04

Barneveld - Een 41-jarige Barnevelder is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 43-jarige Barneveldse ex-partner te hebben mishandeld. De man zou een contact- en straatverbod hebben, maar kwam toch bij de woning van de vrouw. Zij was hier niet van gediend en vroeg de man weg te gaan. Hierop zou de Barnevelder zijn ex in het gezicht hebben geslagen en zijn vertrokken. De politie werd gewaarschuwd en keek naar de man uit. Hij werd in zijn woning aangetroffen en aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Apeldoorner aangehouden op verdenking van dreigen
Publicatiedatum: 14-7-2006 10:13:38

Ede - Een 46-jarige inwoner van Apeldoorn is donderdagavond aangehouden bij een onderneming aan de Arnhemseweg in Ede. Hij wordt er van verdacht daar een personeelslid te hebben bedreigd. De man zou een dag eerder ook al in de onderneming zijn geweest en zich recalcitrant hebben gedragen. Hem werd toen de toegang tot het pand ontzegd. Donderdagavond kwam de man weer binnen. Hij werd door een personeelslid aangesproken. De Apeldoorner gedroeg zich agressief naar het personeelslid toe en bedreigde hem woordelijk. Tevens zou hij een stoel hebben gepakt en gedreigd hebben daar mee te slaan. De politie werd gewaarschuwd en hield de 46-jarige man aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar aangehouden na mishandeling twee plaatsgenoten
Publicatiedatum: 14-7-2006 10:12:56

Ede - Een 20-jarige Edenaar is donderdagavond aangehouden in het ziekenhuis de Gelderse Vallei. Hij wordt verdacht van de mishandeling van twee plaatsgenoten (20 en 22 jaar oud).
De mishandeling zou eerder die avond hebben plaatsgevonden in Ede. De twee slachtoffers waren naar een bekende gegaan om - volgens hen - een geleend geldbedrag van vijf euro op te halen. De lener keerde zich echter met vier anderen tegen de twee. De twee werden geschopt en geslagen (onder meer met een knuppel en een ketting); hierbij raakten zij gewond. Op een gegeven moment gingen de mannen uit elkaar. Even later in het ziekenhuis - de politie was toen ook in het ziekenhuis aanwezig - herkende de 22-jarige Edenaar één van zijn belagers. Dit was de 20-jarige Edenaar; die in het ziekenhuis was om zich te laten behandelen aan een gewonde hand (vermoedelijk gebroken). Hij werd aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jonge insluipers betrapt

Publicatiedatum: 14-7-2006 10:12:30

Nijkerk - Twee 12-jarige inwoners van Nijkerk zijn donderdagavond aangehouden. Zij werden aangehouden door personeel van een bedrijf aan de Nieuwstraat in Nijkerk. Eén van hen was over een muur geklommen en de ander zat nog op de muur toen ze betrapt werden. Mogelijk hadden de twee het voorzien op lege statiegeldflesjes die in kratten op het bedrijfsterrein stonden. De twee jongens zijn overgedragen aan de politie en zijn voor een alternatieve straf doorverwezen naar bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---