Politie Groningen

Vrijdag 14 juli 2006

Provincie Groningen, 14-07-2006

Groningen: passagiere bromfiets gewond door aanrijding

Donderdagmiddag is een 17-jarig meisje uit Roden gewond geraakt door een botsing met een auto. Zij zat achterop bij een 21-jarige bromfietser uit Zevenhuizen (Gn). De auto werd bestuurd door een 45-jarige Stadjer. Hij kwam uit een uitrit en zag de bromfiets over het hoofd. Een botsing kon niet worden voorkomen. Het meisje klaagde over pijn aan haar rug en werd naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser raakte niet gewond. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: auto bijna te water; man gewond

Een 35-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond op de Turfsingel gewond geraakt. Zijn auto stond geparkeerd aan het water. Hij startte zijn auto, maar die stond vermoedelijk nog in de eerste versnelling. De auto schoot naar voren en ramde een woonboot. Hij stapte vervolgens uit zijn auto om te kijken en raakte uit balans. Hierdoor viel hij circa 1,5 meter naar beneden, van de kade op de woonboot. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op de wal gezet. De woonboot had lichte verfschade. De politie maakt een rapportage van het incident.

Groningen: veelpleger valt alsnog door de mand

De politie heeft donderdagnacht in de Muurstraat een 47-jarige veelpleger uit Groningen aangehouden. Hij had een ontzegging voor dat gebied. Bij zijn insluiting had hij een tas bij zich. Hierin zat een scheerapparaat en een paar sokken, met daarop een naam en een adres. Bij navraag bleek dat donderdagavond een inbraak met diefstal had plaatsgevonden bij een verzorgingshuis aan de Populierenlaan. Hierbij waren diverse goederen weggenomen, waaronder ook de goederen die de verdachte bij zich had. Hij viel alsnog door de mand, want ook het opgegeven signalement kwam overeen met deze verdachte. Hij werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vluchtende fietser alsnog in kraag gevat

Donderdagnacht is een 26-jarige Stadjer op de Spilsluizen bekeurd met drie bonnen. Agenten zagen hem zonder verlichting fietsen door de Hoekstraat en de Muurstraat. Toen hij de agenten zag, ging hij er vandoor. Op de Spilsluizen werd hij staandegehouden. Hij had geen geldig identiteitsbewijs bij zich, maar wel een mes. Het mes werd inbeslaggenomen. Ook gaf hij een valse naam op. Hij kreeg drie bekeuringen: voor het fietsen zonder verlichting, geen geldig identiteitsbewijs bij zich hebben en het opgeven van een valse naam. Hij krijgt proces-verbaal voor het bij zich hebben van een mes. Tenslotte werd hij van advies voorzien in het vervolg niet meer te vluchten. Zijn fiets werd aan het bureau gestald voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser gewond en onder invloed

De politie heeft een 51-jarige bromfietser uit Onderdendam aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was op de kruising van de Van Eesterenlaan met het Heerdenpad tegen een paal gebotst. Hij lag met een pijnlijke sleutelbeen op het trottoir. Zijn adem rook naar alcohol, maar vanwege zijn verwondingen werd geen blaastest afgenomen. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd geprobeerd een bloedproef af te nemen, maar dit lukte niet. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen werd, kreeg hij nieuw onderdak, in het politiebureau. Uit de ademanalysetest bleek dat hij
1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt een rapportage van het ongeval en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Groningen: Stadjer aangehouden voor huiselijk geweld

Een 18-jarige Stadjer is donderdagnacht op de Vismarkt aangehouden voor huiselijk geweld. Agenten zagen de man een dreigend gesprek hebben met een vrouw, naar later bleek zijn 22-jarige vriendin uit Groningen. Hij pakte haar beet en sloeg en trapte tegen stoelen. Ook voorbijgangers wezen de agenten op de situatie. Op een gegeven moment pakte hij haar bij haar keel en drukte haar tegen een gevel van een winkel op de Vismarkt. Hierop sprongen de agenten ertussen en de verdachte werd staandegehouden. Hij werd ingerekend, en ging helemaal door het lint. Hij werd aangehouden voor huiselijk geweld en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft donderdagmiddag op twee locaties in de stad een roodlichtcontrole gehouden. s Ochtends werd op de Hereweg gecontroleerd en s middags op de Paterswoldseweg. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven.

Bedum: gordelcontrole

De politie heeft donderdagmorgen op het Boterdiep OZ automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun autogordel. In totaal werden 500 automobilisten gecontroleerd. Hiervan kregen vier personen een bekeuring van 75 euro.

Leek: man aangehouden voor vernieling

Een 18-jarige inwoner van Leek is donderdagnacht op de Tolberterstraat aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat hij een etalageruit had ingegooid. De getuige alarmeerde de politie en droeg de verdachte aan de agenten over. Hij had een vlag van een verfzaak bij zich. De getuige wees de agenten op twee andere jongens die wegliepen in de richting van de Dam. Zij konden helaas niet meer achterhaald worden. Ook bleek een ruit van een bushokje vernield. Een andere getuige die zich ook bij de agenten meldde, had de klap gehoord en zag vervolgens drie jongens weglopen. Twee andere vlaggen en vlaggenstokken van de verfzaak zijn van de muur afgetrokken en verdwenen. De man werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Leek: ongeval op A7

Een 36-jarige automobilist uit Drachten is donderdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij verklaarde een pakje sigaretten te willen pakken. Hierbij verloor hij de controle over zijn auto. Hij kwam via de rechterberm in de middenberm terecht. Hij raakte vervolgens de vangrail en kwam tollend weer op de weg terecht. Hij moest door de brandweer uit zijn positie worden bevrijd, maar was goed bij kennis en alert. Hij werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. Om hulp te verlenen werd de A7 korte tijd voor het verkeer afgesloten. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Westerbroek: racefietsster gewond door aanrijding

Een 23-jarige racefietsster uit Sappemeer is donderdagavond op de kruising van de Borgweg met de Rijksweg West gewond geraakt. Een 36-jarige automobiliste uit Hoogezand verleende geen voorrang en de fietsster botste tegen de auto. Door de klap werd het portierraam volledig vernield. Het slachtoffer werd met rugklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1013, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Delfzijl, Poortweg: aantal geregistreerde voertuigen: 247, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niezijl, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 991, aantal overtredingen: 135, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Vlagtwedde, Weenderstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 461, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 838, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.