Gemeente Lingewaard


Vanaf nu treinen op Betuweroute

De Betuweroute is bijna klaar. Spoor en bovenleiding zijn af. De aansluitingen richting de bestaande sporen Utrecht - Den Bosch en Arnhem - Nijmegen zijn goedgekeurd en bruikbaar. Tot het eind van dit jaar wordt de Betuweroute intensief getest, zodat deze begin 2007 in gebruikgenomen kan worden. Het testen betekent onder meer dat er sinds kort treinen rijden, onder andere een opvallend bestickerde meettrein.

Levensgevaarlijk
Ondanks dat de Betuweroute is afgesloten met hekwerken, spoorsloten en geluidsschermen zin er toch nieuwsgierigen, vaak jongeren, die een kijkje nemen op de spoorbaan. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.Mensen die te dicht bij of op de rails komen, lopen de kans op een aanrijding met een trein. De treinen kunnen tot 120 kilometer per uur rijden en hoor je pas zeer kort van tevoren aankomen. Opzij springen lukt dan niet meer. De Projectorganisatie Betuweroute vraagt iedereen dan ook nadrukkelijk niet in of naast het Betuweroutespoor te lopen.

Voor de zomervakantie zijn lespakketten verstuurd naar scholen langs het traject om aandacht te vragen voor het in gebruik nemen van de Betuweroute.

De Projectorganisatie Betuweroute, een onderdeel van ProRail, legt de Betuweroute aan in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Woont u op korte afstand van de Betuweroute, dan heeft u onlangs een uitgebreide brochure ontvangen over het testen van de goederenspoorlijn. Met vragen kunt u tijdens kantooruren bellen met 030-2398592. Ook op de website www.betuweroute.nl vindt u informatie over de Betuweroute en het testen van de goederenspoorlijn.

Bericht geplaatst op 13 juli 2006