AutoRai

Hyundai sponsor Amsterdam-Beijing Rally

(7/14/2006)
De Sport Utility Vehicles van Hyundai staan niet alleen synoniem voor comfort, kracht en kwaliteit, maar ook voor avontuur en opwinding. Om de dadendrang van deze stoere SUVâs waarmee Hyundai zo veel succes heeft, extra onder de aandacht te brengen ondersteunt Greenib Car BV de Classic Endurance Rally Amsterdam-Beijing met maar liefst twintig SUVâs.
De Nederlandse importeur van Hyundai levert drie verschillende modellen, te weten de Hyundai Santa Fe, de Hyundai Tucson en de Hyundai Terracan.

Aan de Classic Endurance Rally Amsterdam-Beijing, een ultieme uithoudingsproef over een afstand van 17.500 kilometer, nemen ongeveer honderd klassieke autoâs deel. De Rally Amsterdam Beijing gaat op 15 juli in Amsterdam van start vanaf de Dam in Amsterdam en eindigt op 11 augustus op het Plein van de Hemelse Vrede in de Chinese hoofdstad Beijing.

Hyundai is zeer positief over de deelname aan de rally. âDe organisatie was even in zwaar weer terecht gekomen toen op het laatste moment enkele sponsors afhaaktenâ, stelt Managing Director Hans Kwaad van Greenib Car BV. âWij hebben de organisatie altijd laten weten dat ze op onze steun konden rekenen. We zijn blij dat alles is opgelost. Het is nu van belang dat de enthousiaste deelnemers in hun autoâs en de officials in onze Hyundaiâs er een fantastisch evenement van gaan maken.â

De twintig Hyundaiâs worden ingezet door de organisatie om de ruim honderd deelnemers in hun minstens dertig jaar oude klassieke autoâs op een goede wijze op deze monstertocht te kunnen begeleiden. De Hyundaiâs - allemaal 4 WDâs â zijn en uitgerust met een Track en Trace volgsysteem. Er zijn Hyundaiâs als complete mobiele garages ingericht, of fungeren als hulpdienst. Ook worden autoâs ingezet ten behoeve van de pers.

De Amsterdam-Beijing Rally is een initiatief van Jan Vermeer van Ultimate Events, die op de steun kan rekenen van een enthousiast rallybestuur en zijn broer Geert, de voorzitter van de NDA en vice-voorzitter van de BOVAG die als rallydirecteur optreedt. Vermeer reed in zijn avontuurlijke leven veel rallyâs. âOp een gegeven moment kende ik elk weggetje in Europa wel en dacht: ik moet iets anders gaan verzinnen. Iets spectaculairs. Aangezien China âboomingâ is kwam ik al snel op het idee voor de klassieke rally van Amsterdam naar Beijing. Mijn droom is nu bijna werkelijkheidâ.

Er nemen ongeveer tweehonderd superenthousiaste rijders in de mooiste klassieke autoâs aan de rally deel begeleid door de twintig moderne Hyundaiâs. Geert Vermeer: âHet wordt loodzwaar, want we rijden zoân 700 kilometer per etappe en er zijn in totaal 25 etappes, maar het zal voor iedereen ook een onvergetelijke ervaring zijnâ.

Aangezien de autoâs van de ongeveer 200 deelnemers allemaal minimaal dertig jaar oud zijn, rust er een grote verantwoordelijkheid op de schouders van organisatoren die gelukkig allemaal over nieuwe Hyundaiâs beschikken. Vermeer: âIk ben zeer blij dat Hyundai onze partner is. Hyundai behoort bij de beste autoproducenten ter wereld. In het laatste J.D. Power kwaliteitsonderzoek in Amerika eindigde Hyundai in het overalklassement na Porsche en Lexus op de derde plaats. Dat zegt genoeg over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk. De Hyundaiâs moeten zoân zware rally dus goed aankunnen. Ik heb met de Hyundai Terracan de complete route al twee keer probleemloos geredenâ.

De rally begint in Amsterdam. Het parcours loopt voorts via Duitsland, naar Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije naar Turkije. Vervolgens worden landen als Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizie, Kazachstan aangedaan alvorens de karavaan China bereikt. âDe route is ronduit spectaculairâ, stelt Vermeer. âWe rijden voor een groot deel de oude zijderoute, de eeuwenoude handelsroute tussen (voor)Europa en Azië. Met deze rally laten we vele jongensdromen voor de deelnemers uitkomen.â

De Rally Amsterdam-Beijing is dagelijks te zien op RTL 7. Ook de Chinese televisie doet dagelijks verslag van het evenement.

Kijk voor meer informatie over de Amsterdam Beijing Rally op www.abr2006.com.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster