AutoRai

Statistiek: Positief eerste halfjaar Europese autoverkopen

(7/14/2006)
De afgelopen maand zijn in Europa bijna anderhalf miljoen personenautoâs verkocht. Hoewel de maand juni daarmee iets achterbleef bij dezelfde maand een jaar geleden, staat de totale Europese autoverkoop in 2006 nog altijd in de plus.
Doordat juni in de meeste Europese landen minder werkdagen telde dan vorig jaar, stemt de daling van 4,1 procent de Europese brancheorganisatie ACEA niet tot zorgen. Wel geeft dit aan dat de marktcondities nog altijd niet stabiel zijn. De eerste zes maanden van 2006 werden in Europa 1,4 procent meer personenautoâs verkocht dan in het eerste halfjaar van 2005.

Volkswagen verstevigde zijn koppositie in de verkoopranglijst. Renault is Opel weer gepasseerd en pakt de tweede plaats terug. Ford en Peugeot handhaven hun vierde en vijfde plaats. Daarna volgt een gat naar Citroën, dat op de hielen wordt gezeten door Fiat. Het Italiaanse merk is bezig met een sterk jaar. Het afgelopen halfjaar verkocht Fiat 27,5 procent meer autoâs dan in dezelfde periode een jaar geleden.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster