Gemeente Alkemade


Starterslening een feit

Maandag 10 juli 2006 heeft de gemeenteraad van Alkemade de Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling vastgesteld. Deze regeling is bedoeld om starterswoningen financieel meer bereikbaar te maken voor de doelgroep. De startersregeling is tot stand gekomen tijdens de verkoopprocedure van het project De Bloemen, maar is ook van toepassing op andere bouwprojecten binnen de gemeente. De startersregeling is van toepassing op bestaande bouw en nieuwbouw. Hulp bij de aanvraag kan worden verkregen via de makelaar van de betreffende woning/het project.

Voorwaarden
De woning mag inclusief aankoopkosten niet duurder zijn dan ¤ 201.600,- om in aanmerking te kunnen komen. De maximale starterslening is ¤ 35.000,-. De overige voorwaarden zijn opgenomen in de door de raad vastgestelde verordening die vanaf 19 juli kan worden geraadpleegd op deze website.

De starterslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Voor meer informatie over het aanvragen van een starterslening kunt u een folder ophalen uit het folderrek van het gemeentehuis, kijken op de website www.svn.nl of contact opnemen met de heer Beertema van SVn, tel. (033) 253 98 62.