Politieberichten Rijn en Venen, 10.40 uur

Utrecht, 14-07-2006

Overval

WOERDEN Om ongeveer 18.15 uur is een 30-jarige man in zijn woning aan de Hobbemanstraat overvallen. De man was net thuis van zijn werk, toen er gebeld werd. De bewoner deed open en twee mannen stapte zijn woning binnen. Onder bedreiging van een wapen moest het slachtoffer geld afgeven. Vervolgens zijn de mannen met het geld vertrokken. De bewoner heeft de mannen als volgt beschreven. Dader 1: licht getint uiterlijk, normaal postuur, stoppelbaardje en zwart haar, ongeveer 1.90 meter lang, tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij droeg een trainingsbroek met rood en witte kleuren. De tweede dader had een licht getint uiterlijk, tussen de 37 en 40 jaar oud, kort zwart haar. Deze man was langer dan de eerste dader. Hij droeg een wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek.

Rijden onder invloed

VINKEVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 47-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Herenweg en besloten hem te controleren. Een blaastest wees uit dat de man had gedronken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 910 ug/l. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Controle eenrichtingsverkeer

WOERDEN De politie heeft donderdagmiddag gecontroleerd op naleving van het eenrichtingsverkeer op de Wilhelminaweg. Vier automobilisten kregen een bekeuring.