Politie Hollands Midden

Datum: 14 juli 2006

Katwijk Grote zoekactie vermist persoon De politie heeft in samenwerking met de KRB, de KNRM, Marine, Reddings Brigade een grote zoekactie opgezet na de melding dat een 41 jarige Katwijkse vermist werd. De vrouw was met haar vriend op het strand, ze waren elkaar in de middag uit het oog verloren. De vrouw had aangegeven nog even te willen zonnebaden en te zwemmen. Toen zij om 19.00 uur nog niet terug was belde haar vriend de politie. Omdat de wind in de avond aansterkte en er een gevaarlijke onderstroom ontstond werd er direct een grote zoekactie opgezet. Met twee helikopters van de Marine en met ongeveer 10 boten van de KNRM en de Reddings Brigade van o.a Noordwijk, Wassenaar en Katwijk werd er op het water gezocht. Zowel de rode vlag voor zwemmers als de zwarte vlag voor kitesurfers werden gehesen. Agenten gingen langs bij haar huis, maar daar werd niet open gedaan. Voor de zekerheid werden de ziekenhuizen in de omgeving gebeld. Omdat de vrouw in haar badkleding zonder vervoer vertrokken was werden ook de taxicentrales in de regio gebeld. De zoektocht werd doorgezet op de Boulevard, in het centrum en in de duinen, nergens werd zij gevonden. Omstreeks 20.40 uur belde een taxicentrale dat een chauffeur een vrouw, die voldeed aan het signalement, thuis had afgezet. Wederom gingen agenten naar haar huisadres en zijn naar binnen gegaan. Daar troffen zij de vrouw in dronken toestand op bed aan.

Leiden Fietser mishandeld Een 39 jarige Noordwijker is op donderdag 13 juli, rond 15.45 uur, op de Boommarkt mishandeld door een automobilist. De fietser reed vanaf de Aalmarkt in de richting van de Boommarkt toen een witte auto hem van achteren, met hoge snelheid, naderde. De Noordwijker moest uitwijken om niet aangereden te worden en riep naar de auto dat de weg niet alleen van hem was. De automobilist stopte zijn auto iets verder, stapte uit en liep met versnelde pas op de Noordwijker af. Voordat de Noordwijker iets kon zeggen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht waarna er nog een paar slagen volgden. De automobilist loopt vervolgens weer naar zijn auto en rijdt weg. Omstanders helpen de Noordwijker en bellen de politie. De Noordwijker wordt in de ambulance nagekeken, maar kan zijn weg vervolgen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte en heeft inmiddels een aantal getuigenverklaringen op papier. Mochten er nog getuigen zijn die nog geen contact hebben gehad met de politie dan kunnen zijn bellen naar 0900-8844 en vragen naar de politie in Leiden.

Zevenhuizen Verkeersongeval Een 45 jarige motorrijder uit Rotterdam is donderdag 13 juli, rond 19.00 uur, gewond geraakt bij een aanrijding op de Zuidplasweg. De man reed over de Burg.Klinkhamerweg in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij de kruising met de Noordwijke Dwarsweg moest hij stopper voor roodlicht en ging naast een personenauto staan zodat hij bij groenlicht snel kon optrekken. Een 52 jarige automobilist uit Zevenhuizen reed op dat moment over de Noordelijke Dwarsweg rechtsaf de Zuidplas op. Hij zou het verkeer op de Burg. Klinkhamerweg voorrang moeten verlenen. Doordat de motorrijder naast de auto was gaan staan en bij het optrekken de auto inhaalde had de 52 jarige automobilist de motorrijder niet gezien. De motorfiets zag de auto de weg opdraaien en wilde hem ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor raakte de motorrijder de vluchtheuvel en ging met zijn motor onderuit. De motorrijder is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --