Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 14 JULI 2006

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES JULI 2006.

Woensdagavond 19 juli a.s. vergadert de raadscommissie Samenleving. Gesproken wordt in deze vergadering onder andere over de notitie Uitgangspunten Wet Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Wieringen, het beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. de tijdelijke uitbreiding van de obs Alvitlo, het beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. de uitbreiding van de 1e inrichting onderwijsleerpakket en meubilair van de obs Alvitlo en de standpuntbepaling inzake het voortbestaan van de nevenvestiging van R.S.G. Wiringherlant.

Vrijdagavond 21 juli a.s. vergadert de raadscommissie Algemeen. Gesproken wordt over het intergemeentelijk structuurplan Wieringerrandmeer en het voorstel als bedoeld in artikel 6, eerste lid Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) strekkende tot vestiging van een voorkeursrecht op gronden gelegen in het plangebied van het intergemeentelijk structuurplan Wieringerrandmeer.

De vergaderingen vinden plaats in de raadszaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef en beginnen om 19.30 uur. U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de commissievergadering aan de voorzitter laten weten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan worden ingediend.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl in het raadsinformatiesysteem.

ALGEMENE DECORATIEVERLENING 2007

Voor verenigingen, instellingen, maatschappelijke organisaties en individuele burgers bestaat de mogelijkheid om mensen voor hun bijzondere, persoonlijke verdiensten of prestaties voor te dragen voor een "lintje". Deze onderscheiding is een erkenning voor deze diensten. De "decoratieverlening" vindt jaarlijks plaats rond 30 april.

Indien u van mening bent dat u een persoon of personen kent die dusdanige verdiensten heeft/hebben dat hij/zij naar uw mening in aanmerking komt/komen voor een koninklijke onderscheiding kunt u een verzoek daarvoor tot uiterlijk 31 augustus a.s. indienen bij de burgemeester.

Mocht u meer willen weten over het decoratiestelsel en/of het doen van een voorstel tot het verlenen van een koninklijke onderscheiding dan kunt u hiervoor contact opnemen met de heer A. Blijdorp (tel.: 594326).

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 11 juli 2006:
- het oprichten van een aanbouw op het perceel Burg. L.C. Kolffsingel 34 (lichte bouwvergunning).

B. Niet ontvankelijk verklaarde bouwvergunning verzonden 14 juli 2006:
- het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel De Dentele 37 (lichte bouwaanvraag).

C. Geweigerde bouwvergunning: verzonden 14 juli 2006:
- het legaliseren en veranderen van een recreatiewoning op het perceel Poelweg 30 (reguliere bouwaanvraag);
- het realiseren van een healingcentrum op het perceel Poelweg 30 (reguliere bouwaanvraag).

D. Verleende sloopvergunning verzonden 14 juli 2006:
- het verwijderen van asbest op het perceel Kerkplein 23.

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B, C en D genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemen kapvergunning te verlenen aan C. de Jong, Koningstraat 23, 1777 AA te Hippolytushoef voor het kappen van 1 kastanjeboom in de voortuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 29 juli 2006 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

De wnd. burgemeester heeft op 11 juli 2006 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2. APV onder voorwaarden aan Stichting Vikingsport Wieringen voor het houden van een wielerwedstrijd op zaterdag 26 augustus a.s. van 19.00 tot ca. 20.30 uur. Het parcours loopt vanaf de Zuidgesterweg naar de Parallelweg, Akkerweg, Oosterweg, Nieuwlanderweg weer naar de Zuidgesterweg; Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2. APV onder voorwaarden aan Vereniging Haukes-in- zicht voor het houden van het jaarlijkse Haukesfeest op zaterdag 2 september a.s.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

WET MILIEUBEHEER TERINZAGELEGGING ONTWERP-BESCHIKKING

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat een aanvraag om een revisievergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ontvangen van:
- OMF Services B.V. De vergunning wordt aangevraagd in verband met het uitbreiden van de inrichting en tevens dienen de voorschriften geactualiseerd te worden. De inrichting is gelegen op het perceel Havenweg 18 in Den Oever. De inrichting is kadastraal bekend als gemeente Wieringen, sectie F nr. 1970.

De aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijlagen liggen gedurende zes weken op de secretarie van de gemeente ter inzage met ingang van 17 juli 2006 op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Voorts liggen de stukken op de secretarie tijdens bovengenoemde periode op de maandagen van 17.00 tot 20.00 uur ter inzage. Om de stukken op maandagavond in te zien dient u een afspraak te maken.

De gevraagde vergunning zal worden verleend met voorschriften ter bescherming van het milieu. Gemotiveerde zienswijzen tegen deze ontwerp-beschikking kunnen door een ieder binnen zes weken na de dag van ter inzage legging schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders. De ingekomen zienswijzen worden mede ter inzage gelegd. Indien men dat wenst, worden persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk zienswijzen heeft ingebracht niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk, tegelijkertijd met de zienswijzen, bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Gedurende de genoemde termijn bestaat desgevraagd voor een ieder de gelegenheid tot een gedachten wisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen. U dient hiertoe een afspraak te maken.

BEROEP tegen de op het verzoek genomen beschikking kan later slechts worden ingesteld door degene die binnen de gestelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen heeft inge-

bracht, tenzij wordt aangetoond dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te dienen. Het staat ook open voor degenen die geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp, maar wel nadien bezwaar hebben tegen een van het ontwerp afwijkende (definitieve) beschikking. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227- 594387

Hippolytushoef, 14 juli 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester