Politie Gelderland-Zuid

Politie-mountainbiketeam in Geldermalsen

Geldermalsen, 14-07-2006 o Deze week zijn in Geldermalsen de eerste politieagenten op hun mountainbike gestapt. Politieteam Geldermalsen heeft de beschikking over acht speciaal opgeleide bikers die flexibel en snel inzetbaar zijn. Het mountainbiketeam zal met name in de weekenden toezicht houden op het uitgaansleven en de jeugdoverlast in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.

De fietssurveillance is een extra middel naast de reguliere surveillance. Het politie-mountainbiketeam sluit goed aan bij afspraken met onder andere de gemeente over het bevorderen van de veiligheid in de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Het mountainbiketeam wordt met name ingezet tegen alle vormen van overlast en geweld in het uitgaansleven en tegen jeugdoverlast in het centrum of de wijken. Tevens zijn de bikers inzetbaar voor het tegengaan van kleine criminaliteit zoals (auto)inbraken en vandalisme.

De bikers beschikken over speciale kleding en mountainbikes om op een zo efficiënt mogelijke manier te kunnen surveilleren. De meerwaarde van het mountainbiketeam is de snelheid en wendbaarheid, het verrassingseffect en de toegankelijkheid tot plekken die moeilijk te bereiken zijn voor autos zoals woonwijken, voetgangersgebieden, recreatiegebieden, evenementen en industrieterreinen. Ook een belangrijke reden is dat de politieagenten direct aanspreekbaar zijn door de burger. De fietsende agenten reageren uiteraard ook op spoedeisende meldingen.(01)