Unicef



Junior G8 in Rusland begonnen 12 juli 2006, Pushkin - In de Russische stad Pushkin, vlakbij Sint Petersburg, is de Junior G8 begonnen. De deelnemende jongeren zullen dezelfde agenda afwerken als die van de G8, het samenwerkingsverband van de acht rijkste geïndustrialiseerde landen.

De Franse delegatie voor de Junior G8 poseert met Unicef-directeur Ann M. Veneman en Unicef-ambassadeur Sir Roger Moore. Foto: Unicef Rusland/Alena Svirid
De Franse delegatie voor de Junior G8 poseert met Unicef-directeur Ann M. Veneman en Unicef-ambassadeur Sir Roger Moore. Foto: Unicef Rusland/Alena Svirid

Voor de Junior G8 zijn meer dan zestig jongeren tussen de 13 en 17 jaar naar Rusland gekomen. Zij zullen met elkaar praten over de problemen waarmee de wereld kampt en over wat de G8 eraan moet doen. De thema's zijn dit jaar onderwijs, hiv/aids, energie en geweld. De deelnemers zullen hun aanbevelingen aan de G8 overbrengen.

G8 moet luisteren
"De beslissingen die de G8 deze week zal nemen hebben directe invloed op onze toekomst," zei Unicef Internationaal-directeur Ann M. Veneman tijdens de opening van de Junior G8. "Het is belangrijk dat de G8-leiders naar de meningen van kinderen luisteren, want zij zijn degenen die moeten leven met de beslissingen die worden genomen," voegde Unicef-ambassadeur Sir Roger Moore hieraan toe.

De Junior G8 wordt door Rusland georganiseerd, in samenwerking met Unicef. De deelnemers komen uit Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Kinderen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika worden middels videoconferenties bij de Junior G8 betrokken.