Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juli 2006

Fietsster gewond bij aanrijding

Hengelo

Op donderdag 13 juli vond om 21.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Pruisische Veldweg/Parallelweg LS in Hengelo. Een 14 jarige meisje uit Hengelo fietste over de Parallelweg LS komende vanuit de richting Enschede. Op genoemd kruispunt verleende de fietsster geen voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist, een 33 jarige Hengeloër. De 14 jarige kwam in aanrijding met de auto en raakte daarbij gewond. Ze werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (06-089907)

Auto gestolen

Hengelo

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli werd vanaf een parkeerplaats aan de Geerdinksweg in Hengelo een auto weg genomen. De auto betreft een Volkswagen Polo met het kenteken ZK-50-RF en is eigendom van een man uit Goor. (06-089736)

Eenzijdige aanrijding met beknelling

Haarle

De politie kreeg op vrijdag 14 juli omstreeks 01.30 uur een melding van een aanrijding op de Almeloseweg in Haarle. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdige aanrijding. Een 22 jarige man uit Reusel was door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De 22 jarige zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De automobilist is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat er geen oorzaak van de aanrijding bekend is, nam de politie een bloedproef af van de 22 jarige. Tevens is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. De auto werd total loss afgesleept en het kenteken deel I is ingenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-089946)

Aangehouden na bedreiging met mes

Almelo

Twee in burger surveillerende politiemensen waren bij toeval getuige van een bedreiging op donderdag 13 juli om 20.05 uur. Deze bedreiging vond plaats op een terras aan de Grotestraat in Almelo. De agenten hoorden vanaf het terras een jonge vrouw angstig schreeuwen om de politie te bellen. De aandacht van de agenten ging toen onmiddellijk naar een jongen, die vlak bij de vrouw op het terras in een dreigende houding stond met een mes in zijn hand. De agenten aarzelden geen moment en overmeesterden de verdachte, terwijl zij zich als politie bekend maakten. De verdachte wist zich echter los te rukken en bedreigde daarbij een van de agenten met het mes. Daarna zag hij kans te ontkomen. De vrouw die aanvankelijk bedreigd was, wenste bij nader inzien geen aangifte te doen, omdat de verdachte een bekende van de familie betreft. Later die avond meldde de verdachte, een 17 jarige Almeloër zich aan het bureau. De verdachte is aangehouden wegens bedreiging van de politiemensen en in verzekering gesteld. De politie heeft hem voor nader verhoor opgesloten. (06-089846)

Gewonde bij aanrijding

Holten

Op donderdag 13 juli vond om 16.15 uur eenzijdige aanrijding plaats op de Rijssenseweg in Holten. Een 18 jarige vrouw uit Markelo was door nog onbekende oorzaak met haar bromfiets van de weg geraakt en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Ze was daarbij onder haar bromfiets terechtgekomen. De lichtmast was door de klap van de aanrijding afgebroken. De 18 jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-089769)

Automobilist rijdt door rood en veroorzaakt aanrijding met fietser

Almelo

Een 27 jarige Deventernaar reed op vrijdag 14 juli omstreeks 08.40 uur met zijn auto op de Aalderinkssingel in Almelo. De automobilist negeerde het rode verkeerslicht en reed de kruising met de Haven Noordzijde/Kolthofsingel/Turfkade op. Dit werd door een getuige gezien. De automobilist kwam daarbij in aanrijding met een 31 jarige man uit Zwolle, die op zijn fiets vanaf de Haven Noordzijde genoemde kruising was opgereden. De fietser raakte gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-089986)

Aanhoudingen na massaal proletarisch winkelen

Enschede

Donderdagavond 13 juli rond de klok van kwart over acht werden zeven personen aangehouden op de Langestraat in Enschede. Zij worden ervan verdacht donderdag aan het eind van de middag en begin van de avond winkeldiefstallen te hebben gepleegd in minimaal zeven winkels in de Enschedese binnenstad. Op het moment van aanhouding had de groep een aantal tassen bij zich, vol met kleding die vermoedelijk allemaal van diefstal afkomstig is. De zeven personen, een man uit Enschede van 53 jaar, een Enschedese vrouw van 44 jaar, een vrouw uit Oldenzaal van 38, een Oldenzaalse man ook van 38 jaar en drie kinderen van 8, 11 en 13 jaar werden meegenomen naar het bureau. Uit een eerste onderzoek aan het bureau bleek dat de 53 jr. Enschedeër, de 44 jr. Enschedese en de 38 jr. vouw uit Oldenzaal als hoofddaders konden worden gezien. Zij zijn dan ook opgesloten en in de loop van vrijdag de 14e juli voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De drie kinderen en de 38 jr. man uit Oldenzaal zijn na verhoor, gezien hun jeugdige leeftijd en het geringe aandeel in de diefstallen, weer heengezonden. (06-089843)

Aanhouding na aangifte verkrachting

Enschede

Woensdag 12 juli is een 39 jr. man uit Enschede aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij ervan wordt verdacht een 16 jr. Enschedees meisje te hebben verkracht. Het feit zou tussen begin januari en begin juni 2006 een aantal keren hebben plaatsgevonden. De 16 jr. heeft hiervan half juni aangifte gedaan. De 39 jr. wordt vandaag, vrijdag 14 juli, bij justitie voorgeleid. (06-071726)

Getuigen gevraagd

Vroomshoop

Een 46 jr. inwoonster van Den Ham, parkeerde haar zilvergrijze BMW donderdagmiddag 13 juli om ongeveer 13.00 uur op de Meulenbeld te Vroomshoop. De auto stond op de parkeerstrook, gezien vanaf de Hoofdstraat aan de rechterzijde van de weg met de achterzijde richting kanaal. Toen de 46 jr. rond 18.00 uur terug kwam bij haar auto bleek deze aan de gehele linkerzijde beschadigd. Bovendien stond de auto minstens een meter naar achteren en stond klem tussen een geleidepaal langs het trottoir. Gezien de schade kan het haast niet anders of de aanrijding moet zijn gepleegd door een vrachtauto. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van de aanrijding of met mensen die wellicht iets meer over de aanrijding kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Twenterand van de politie Twente in Vriezenveen, te bereiken via 0900-8844 of middels Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-089824)

Man van portemonnee beroofd

Enschede

Een 75 jr. Enschedeër werd vrijdagmorgen 14 juli omstreeks 08.00 uur van zijn portemonnee beroofd. De man liep vanuit zijn woning aan de Spaarnestraat in Enschede naar zijn auto die in de buurt geparkeerd stond. Plotseling werd hij door een persoon van achteren vastgegrepen en naar de grond gewerkt. De 75 jr. bemerkte toen dat een tweede persoon zijn portemonnee uit zijn achterzak haalde. Hierop renden de twee weg en het slachtoffer zag even later de twee wegfietsen in de richting van de Lijsterstraat. Omdat het allemaal heel snel is gegaan is het enige wat het slachtoffer is opgevallen het feit dat een van de twee een witte doek om zijn hoofd droeg. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Enschede-Noord van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-089978)

Politie houdt twee verdachten aan wegens diefstal kabels

Almelo

Op zaterdag 8 juli werd omstreeks 02.30 uur door een beveiligingsmedewerker gezien dat er voor een bedrijf aan de Veldkampsweg in Almelo een auto stond, die daar niet thuis hoorde. In de auto lagen kabels en kort daarna stapten twee mannen in deze auto en reden hiermee weg. Later bleek dat er inderdaad vanaf dit bedrijfsterrein kabels waren gestolen. Aan de hand van het opgenomen kenteken en de signalementen kon de politie op donderdag 13 juli twee verdachten hier voor aanhouden, een 31 en 35 jarige Almeloër. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-086952)

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588


---- --