Paul Doop in College van Bestuur UvA en HvA

Universiteit van amsterdam

Drs.Paul W.Doop (1955) is benoemd tot vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Hij wordt onder andere verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden financiën, huisvesting en ict.

Paul Doop is sinds 1999 partner bij Deloitte. Daarvoor was hij onder meer directeur / bestuurder van ICS Adviseurs, directeur bij Uitzendbureau Start, en vervulde hij directiefuncties op het gebied van financiën en vastgoed bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doop studeerde Politicologie aan de Radboud Universiteit en aan de Universiteit Leiden.

Paul Doop is onder meer lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer, lid van de Raad van Toezicht van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, en voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Bartiméus Sonneheerdt (onderwijs, zorg, arbeid en dienstverlening voor visueel gehandicapten).

Met de benoeming van Doop is het nieuwe College van Bestuur van UvA en HvA compleet. Collegevoorzitter dr.Sijbolt Noorda wordt opgevolgd door prof.dr.Karel van der Toorn en vice-voorzitter dr.Rob Scheerens door drs. Paul W.Doop. Het College van Bestuur van UvA en HvA bestaat verder uit prof.mr.Paul F. van der Heijden (tevens rector magnificus van de UvA), en drs.Ankie Verlaan. Sinds september 2003 vormen de Colleges van Bestuur van UvA en HvA een personele unie.

Meer informatie voor de redacties: UvA Persvoorlichting 020 525 26 95 persvoorlichting@uva.nl