Internationale Vierdaagse Nijmegen

Vlaggenparade op 17 juli; de officiele opening van de 90ste Vierdaagse. Zorg dat u erbij bent!

Persbericht 2006.07
Nijmegen, 13 juli 2006.

Stichting DE 4DAAGSE hoopt dit jaar records starters én uitlopers te verbeteren
Vierdaagse vooral een prestatietocht

De 48.854 wandelaars die zijn ingeschreven voor de 90ste Vierdaagse zouden samen wel eens kunnen zorgen voor nieuwe records in de Vierdaagsehistorie.

Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE maakt er geen geheim van te hopen dat zowel het aantal starters als het aantal wandelaars dat deze 90ste Vierdaagse met succes uitloopt, de recordaantallen van 2003 zullen breken.
De stellige indruk bestaat in ieder geval dat er voor de 90ste editie veel bewuster is ingeschreven dan voor de Vierdaagse in 2005, toen maar liefst 53.336 wandelaars zich inschreven voor de 47.500 beschikbare startbewijzen.

Inschrijfprotocol
De limiet die voor de 90ste Vierdaagse was gesteld op 49.000 werd met die 48.839 niet gehaald, zodat logischerwijs een loting ook niet nodig was. Het verhogen van de limiet en het afschaffen van de diploma-afstand zijn er waarschijnlijk de oorzaak van dat het aantal inschrijvingen uiteindelijk het record van 2005 niet heeft overschreden.
Ook de spelregels voor het inschrijven, neergelegd in het inschrijf-protocol, zullen daar aan bijgedragen hebben, vermoedt voorzitter Wim Jansen van Stichting DE 4DAAGSE. Voor dit jaar is duidelijk geworden dat inschrijven en vervolgens op dinsdagochtend alleen van start gaan, geen uitzicht biedt op een voorkeurpositie in het jaar daarop.

Diplomas geschrapt
Door het schrappen van de diploma-afstand heeft het bestuur van de Vierdaagse de factor prestatie bij het lopen van de Vierdaagse nog eens willen onderstrepen. Jansen: Daarmee hebben we lucht gegeven aan de talloze wandelaars die tijdens de Vierdaagse ook werkelijk de voor hen geldende reglementaire afstand willen lopen. Zij willen werkelijk de prestatie leveren die bij geslacht en leeftijd past. Het schrappen van de diploma-afstand leverde voor dit jaar 4.000 plaatsen extra op voor de wandelaars op de reglementaire afstanden.

Dik tevreden
Wim Jansen denkt morgen in ieder geval méér wandelaars aan de start te krijgen dan de 43.206 van 2005. Ik sta er niet raar van te kijken als morgen het aantal starters zelfs dat van 2003, toen de Vierdaagse met 44.812 starters record vestigde, wordt overtroffen. Het record van het aantal wandelaars dat de Vierdaagse met succes volbracht, werd eveneens in 2003 gevestigd. Toen liepen 40.706 deelnemers de prestatietocht uit. Jansen: Kijk, als we dit jaar daar nou eens boven komen te zitten, zijn wij dik tevreden.