ISS facilitair partner pps-project ministerie van Financiën

Iss nederland

Het consortium Safire is door de Staat (Rijksgebouwendienst) aangewezen als preferred bidder voor de financiering, het ontwerp, de bouw (renovatie), het onderhoud en het beheer van het Ministerie van Financiën in Den Haag. De looptijd van het project is afgesloten voor 25 jaar na de oplevering van het pand.

Het consortium (met ISS Facility Services als facilitair dienstverlener) is niet alleen verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het Ministerie van Financiën; het unieke van dit complexe en grootschalige contract is dat ze ook medeverantwoordelijk is voor het ontwerp en de realisatie. Het gebouw is daardoor gebruiksvriendelijk voor de bewoners én efficiënt in het onderhoud.

ISS gaat al haar facilitaire diensten in en om het pand uitvoeren, van catering tot groenaanleg en onderhoud, van receptie- en beveiligingsdiensten tot schoonmaak, van het aanbieden van sportfaciliteiten tot kunstbeheer. In combinatie met het geïntegreerd facilitaire dienstverleningsconcept van ISS ontstaat daadwerkelijk toegevoegde waarde voor de bewoners van het pand. Voor de klant biedt dit belangrijke kostenoptimalisatievoordelen. Geïntegreerd betekent dat ISS alle facilitaire diensten en medewerkers op elkaar afstemt om zo efficiënt en klantgericht mogelijk te werken.

Bij het ontwerp is continu de gebruiker van het pand voor ogen gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de tuinen, de keuze voor het soort sanitair, de vloerafwerking, de gevel- en glasconstructies, de integrale beveiliging en de logistiek binnen het gebouw. John Nederstigt, projectleider van ISS bij Safire: Uiteindelijk moeten de bewoners zich alleen bezighouden met de primaire activiteit van het Ministerie van Financiën. Wij zien het als onze taak om ze hierbij vanuit facilitair oogpunt maximaal te ondersteunen.

Voor ISS Facility Services is het een uniek project. Ronald Boesjes, Commercieel Directeur Corporate Accounts en verantwoordelijk voor de commerciële aanbieding vanuit ISS: Als integraal facilitair dienstverlener zijn wij de aangewezen partner om zon grootschalig en complex contract aan te kunnen. Wij zijn blij dat we de kans krijgen om te laten zien wat wij allemaal in huis hebben.

De exploitatie van het gerenoveerde pand staat eind 2008 gepland. Al voor de opening neemt ISS Landscaping Services de gehele aanleg van de tuin voor haar rekening.

Het Consortium Safire bestaat uit ABN AMRO Bank NV, BURGERS ERGON BV, GTI NV, ISS Nederland BV en Strukton Groep NV.

PPS
De renovatie van het ministerie van Financiën is het eerste kantoorgebouw van de rijksoverheid dat in de vorm van publiek-private samenwerking (PPS) is aanbesteed. Alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, onderhoud tot en met facilitaire diensten zijn in één contract aanbesteed. Deze contractvorm heet DBFMO: Design, Build, Finance, Maintain and Operate. De Rijksgebouwendienst is de aanbestedende dienst.

Over ISS Facility Services
ISS Facility Services is de grootste facilitaire dienstverlener in Nederland en onderdeel van de wereldwijde ISS Group. Er werken ruim 21.000 professionals bij ISS en het staat daarmee in de top 10 van grootste werkgevers in Nederland. ISS realiseerde in 2005 een omzet van 437 miljoen euro. ISS Facility Services is actief in 46 landen, heeft wereldwijd ruim 350.000 professionals in dienst die werken voor ruim 100.000 klanten. ISS heeft de ambitie om de grootste en meest toonaangevende facilitaire aanbieder ter wereld te worden. Organisaties kunnen een gedeelte of het geheel van het facilitaire bedrijf aan ISS outsourcen. Wij zijn in staat dat goedkoper en tegen minimaal dezelfde kwaliteit te doen. Klanten kunnen zich volledig richten op hun core business.