Gemeente Assen


Actueel

Waterkwaliteit Baggelhuizenplas ook bij aanvullend onderzoek goed

Assen, 14 juli 2006

De waterkwaliteit van de Baggelhuizenplas voldoet aan alle normen voor een veilige en hygiënische zwemgelegenheid. Dit blijkt uit onderzoek van Waterlaboratorium Noord. Om elk gezondheidsrisico uit te sluiten heeft de gemeente Assen opdracht gegeven voor dit aanvullend onderzoek. Aanleiding hiervoor waren klachten als braken en misselijkheid onder bezoekers Baggelhuizenplas.

Op 10 juli heeft het Waterlaboratorium Noord (WLN) monsters genomen van het water in de Baggelhuizenplas. Behalve naar bacteriën heeft het WLN gezocht naar visuele afwijkingen. Ook is microscopisch onderzoek gedaan naar wieren en algen in het water. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de gevonden concentraties te laag zijn om de klachten te kunnen veroorzaken.

De gevonden waarden voor bacteriën liggen onder de norm. De onderzoekers hebben in het water geen afwijken gevonden voor wat betreft schuim, olie, algen, kleur, geur en vuil. Het water blijkt niet erg voedselrijk te zijn. Blauwwieren (Cyanophyceae) komen in een lage concentratie voor.