Dienstenbond CNV

Gelijke beloning bij DistriQ kan zomaar niet!
14-07-2006

Eergisteren zijn 2 bestuurders van CNV Media aanwezig geweest op een bijeenkomst van enkele kaderleden van bonden en een vertegenwoordiging van de Ondernemingsraad. Daar werden de door de directie voorgenomen maatregelen in het kader van de harmonisatie nog eens doorgenomen.

De Ondernemingsraad staat voor een zware klus, laat dat duidelijk zijn.

Terwijl het eigenlijk gaat over een reorganisatie waarbij banen verloren gaan moet er ook bezuinigd worden op allerlei verworven rechten die kennelijk vaak niet beschreven zijn maar al sinds jaar en dag tot de arbeidsvoorwaarden van het personeel behoren. Kan dat dan zomaar? NEE DUS!

Ook al zijn die zogenaamde verworven rechten in tijd en geld dan niet altijd (exact) beschreven of zelfs te vinden op uw loonstrook, toch bestaan ze gewoon en dienen daarom mee te tellen in uw totale arbeidsvoorwaardenpakket. En daarom kan daar niet zomaar eenzijdig door de werkgever aan worden getornd.

Er is jurisprudentie (uitleg en uitspraken van rechters) dat deze zgn. verworven rechten als secundaire arbeidsvoorwaarden dienen te worden beschouwd en als ze een substantieel deel van de beloning zijn, moet er een zwaarwegend belang voor de organisatie zijn om daar wijzigingen ten nadele van de werknemer in aan te brengen.

Maar de werkgever is natuurlijk ook niet gek. Ons vermoeden is dat deze voorstellen van de werkgever juist nu worden opgevoerd om zo de dreiging van (nog groter) banenverlies als verzwarende factor mee te laten wegen in het overleg.

Het grote dilemma voor m.n. de Ondernemingsraad is dus dat ze wordt belast met harmonisatievoorstellen die misschien juridisch niet haalbaar zijn maar dat er ernstige consequenties aan verbonden kunnen zijn als ze de voorstellen zo maar afwijzen. Immers, als er geen compromis komt kan dat invloed hebben op de werkgelegenheid. Moet men op zoek naar een voor alle partijen aannemelijke harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden (personeel van DistriQ heeft dan zoveel mogelijk gelijke arbeidsvoorwaarden) zonder dat het meer banen kost en waarbij de mensen zich maar moeten vinden in de redelijkheid van hetgeen overblijft?

Het lijkt er op.
Maar goed, dit alles gaat dus niet zomaar. De jurisprudentie is daar duidelijk over en de noodzaak en mate van redelijkheid en billijkheid van de te nemen maatregelen moet overduidelijk zijn. CNV Media zal de Ondernemingsraad waar nodig- ondersteunen en zonodig het overleg ook over deze arbeidsvoorwaarden naar zich toetrekken.

Voel u gesteund. Als onze aanpak u bevalt, zeg dat dan ook aan uw collegas.

Uw nieuwe bestuurder bij DistriQ is Agostino Di Giacomo Russo. Hij werkt vanuit ons kantoor in Apeldoorn en is bereikbaar op telefoonnummer: 055-5772640 of via zijn emailadres: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl

Aanstaande donderdag 20 juli hebben wij overleg met uw directie. Dit overleg is op ons initiatief tot stand gekomen en daar gaan wij praten over alle reorganisatiegevolgen. We houden u op de hoogte!