Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Heerde - vechtpartij blijkt steekincident, politie zoekt  |
|     |getuigen                                                  |
In de nacht van zaterdag op zondag (9/7) vond op de Dorpsstraat in Heerde een incident plaats waarbij 4 verdachten werden aangehouden en twee Hattemse (21 en 22) jongemannen gewond raakten. Aanvankelijk leek het alleen om een vechtpartij te gaan, maar inmiddels is duidelijk, dat er ook met een mes is gestoken. Eén van de verdachten, een 22-jarige Epenaar blijft ingesloten.

De politie tracht meer duidelijkheid te krijgen in het incident dat omstreeks 03.00 uur plaats vond op de Dorpsstraat. Aanvankelijk dacht één van de slachtoffers dat hij bebloede kleding had opgelopen door de klappen, maar al snel werd duidelijk, dat hij met een mes was gestoken. Ook het andere slachtoffer bleek met een mes geraakt te zijn en beiden zijn dezelfde nacht nog in het ziekenhuis behandeld.

Waar de slachtoffers geraakt zijn, kan niet gemeld worden, omdat de verdachte hier nog niet duidelijk over is. Verder wil de politie ook eerst informatie over het steekincident van nieuwe getuigen horen. Zo kan er ook nog geen duidelijkheid worden gegeven over de aanleiding tot het incident.

Daarnaast zoekt de politie het mes, waarvan bekend is, dat het in de bewuste nacht uit de auto is gegooid op de route Groteweg-Apeldoornseweg tussen Hattem en Wapenveld. Een fietser heeft een mes zien liggen, maar toen hij later die dag terug ging om het op te pakken, was het weg. Er is ook op het bewuste weggedeelte gezocht, maar er werd geen mes gevonden. Vermoedelijk is het door iemand meegenomen en de politie zou graag met deze vinder in contact komen.`

De 22-jarige Epenaar is woensdag voorgeleid voor de Rechter-commissaris en is in bewaring gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Nogmaals, getuigen die duidelijkheid kunnen verschaffen over het incident en de vinder van het mes kunnen bellen met 0900-8844. Ook mag men Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800 - 7000.

Einde bericht
---


---


---

---- --