Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe -inbraak kapperszaken                                 |
In de nacht van woensdag op donderdag (12/13-07) vond er een inbraak en een poging tot inbraak plaats bij twee kapperszaken.

Aan de Hoofdstraat kwam de dader kwam binnen door het vernielen van de ruit van de toegangsdeur. Ontvreemd werd een geldbedrag uit de kassa alsmede een computer. In de Sternpassage bleef het bij een poging. Een ruit met dubbel glas werd meerdere keren bewerkt met een stoeptegel maar de ruiten bleken bestand tegen dit geweld. Door getuigen werden twee verdachte personen gesignaleerd in de omgeving van de panden. De politie stelt een onderzoek in.

|     |HarderwIjk - Drankrijder                                  |
Een 45-jarige automobilist uit Ermelo bleek op donderdag (13-07) onder invloed van alcohol.

De man werd op donderdagavond gecontroleerd op de Havendam. Hij blies 0,74 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Putten - 32 mensen bekeurd bij Putten Live                |
De politie heeft tijdens Putten Live op donderdagavond en -nacht (13/14-07) 32 personen bekeurd voor uiteenlopende feiten.

Putten Live was weer een enorm gezellig gebeuren. Het weer zat mee en het publiek was in grote getale op het evenement afgekomen. Op het terrein (Kerkplein e.o.) deden zich wel enkele kleine opstootjes en een enkele vechtpartij voor, maar die werden door de beveiliging in de kiem werden gesmoord. De oorzaak was in de meeste gevallen: drank!

Enkele betrokkenen werden door de beveiliging buiten het terrein gezet. Een 16-jarige Puttenaar werd mishandeld en moest zich voor verwondingen in het gezicht laten behandelen in het ziekenhuis. Een 14-jarige plaatsgenoot werd buiten het terrein gezet omdat hij alcoholhoudende drank had gekocht. Er werden 32 boetes uitgeschreven voor de volgende overtredingen: 15 x gebruik van alcohol op straat, 2 x het niet dragen van een helm, 1 x negeren geslotenverklaring, 11 x wildplassen, 1 x niet handsfree bellen, 1 x vechten op straat en 1 x verzet/belemmering bij aanhouding. Deze laatste verdachte werd ingesloten en is inmiddels met een boete van 110 euro in vrijheid gesteld.

|     |Hattem - Rectificatie tijdstip bij getuigenoproep         |
In de persberichten van woensdag (12-07) werd helaas een verkeerd tijdstip vermeld van een ongeval waarbij het slachtoffer een gebroken enkel opliep. Gelieve hier te lezen: donderdag (06/07) omstreeks 17.30 uur.

Persbericht 12-07:

Een 62-jarige fietsster uit Hattem brak op dinsdag (11-07) haar enkel toen ze op de Dorpsweg werd aangereden door een fietsend kind.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. De vrouw was afgestapt om haar zonnebril te pakken toen ze van achteren werd aangereden door een plm. 6-jarige meisje op de fiets. Beiden kwamen ten val waarna het meisje geschrokken wegfietste. In het ziekenhuis bleek de vrouw een gebroken enkel te hebben. Voor een juiste afhandeling van het ongeval zoekt de politie contact met de ouders van het onbekende meisje alsmede mogelijke getuigen. Ze kunnen zich melden via 0900 8844.

|     |Vaassen - politie onderzoekt vechtpartij                  |
De politie onderzoekt een vechtpartij die na afloop van de Dorpsavond (13/7) plaats vond op de Dorpsstraat. Er zijn twee aanhoudingen verricht en diverse mensen deden aangifte van mishandeling.

Op donderdag kreeg de politie rond 02.15 uur een melding dat er op de Dorpsstraat een massale vechtpartij gaande was. Agenten troffen een hectische toestand aan, er waren mensen overstuur en diverse jongeren bleken klappen te hebben opgelopen. Tijdens een eerste verhoor van de betrokkenen werden de namen van twee vermoedelijke verdachten genoemd. Eén van hen, een 24-jarige man uit die plaats werd korte tijd later door agenten in een auto aangetroffen en aangehouden, een 19-jarige plaatsgenoot werd thuis aangehouden. Inmiddels hebben vijf mensen aangifte van mishandeling gedaan. De verwondingen variëren van blauwe plekken, dikke ogen tot een gebroken neus. De 24-jarige wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen, de ander is na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie doet een nadrukkelijke oproep aan getuigen en slachtoffers om zich te melden. Dit kan via 0900 - 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --