ID&T


Dance-Tunes.com nieuwsbulletin week 28

Deze week weer veel nieuwe releases, nieuwe internationale top 10 charts en labels!

Luke Howard Hi Life (DigiDance) // Latin House
Zoals vaker gebeurd met producties is ook Hi Life een re-release van de oorspronkelijke in 2002 uitgekomen plaat. Niet dat daar iets mis mee is, want Hi Life past perfect bij het weer dat wij hier de afgelopen weken hebben mogen ondervinden; een heerlijk zwoel klinkende latin house plaat! Sommige zullen de plaat misschien een tikkeltje eentonig vinden, maar het geheel past perfect bij elkaar. In totaal zijn er vier versies waar uit te kiezen is, waarbij het origineel simpelweg het beste is: simpel en lekker. Trek die teenslippers maar aan, bezoek het (stad)strand en blijf dit nummer aanvragen bij de DJ totdat ie m draait. You wont regret it!

Don Diablo Never Too Late (To Die) (Sellout Sessions) // Electro Never Too Late (To Die) is alweer de derde release op Dons eigen Sellout Sessions label. Ook op deze productie blijft hij doorgaan op de weg die hij met zijn label is ingeslagen: meerdere muziekgenres (zoals rock, pop, electro en dance) samen smeden tot één geheel. Het eindresultaat is erg geslaagd en klinkt, zoals we mogen verwachten, extreem lekker. Door het ruime aanbod van mixen is er voor gezorgd dat er elk wat wils is. Zo is er de Tony Cha Cha remix, de gelimiteerd verkrijgbare limited edition van Don Diablo zelf, de Mason uitvoering en een Deepgroove dub.

Don Diablo Down The Drain (BoomBox Records) // Dance Don Diablo is reeds geruime tijd goed bezig, met zowel zijn eigen Sellout Sessions platenlabel, eigen feestjes, een eigen mixcompilatie (waar Down The Drain ook op terug te vinden is) maar ook zeker op productie vlak. Down The Drain is hier een bewijs van. Gebruik makend van een klassiek sample stukje heeft deze productie het herkenbare zonder afgezaagd te klinken. Aangevuld met een lekkere 4-to-the-floor housebeat en bijpassende filters heeft Down The Drain alles in zich om een absolute clubklapper te worden. Daarnaast zal de productie zowel gewaardeerd worden door breakbeat liefhebbers als housefanaten door het cross-over geluid waar Don Diablo een meester in is. Deze moet je hebben!

Yoshimoto Do What U Du (Coldharbour Recordings) // Electro Do What U Du doet al geruime tijd de ronde in diverse clubs over de gehele wereld en is ook reeds terug te vinden op een groot aantal compilaties. Zo stond hij o.a. op Sessions present Steven Angello (Ministry of Sound), F*** Me Im Famous van David Guetta en This Is Everybody On Tour van Sander Kleinenberg. Ook in de clubs doet de plaat het erg goed, zo was de productie van (Ryan) Yoshimoto vaak terug te horen in de sets van Don Diablo. Door dit grote succes heeft er inmiddels ook een TV debuut plaatsgevonden waarbij er gekozen is voor de remix van Trentemøller. Trance liefhebbers kunnen met Do What U Du ook aan hun trekken komen door te kiezen voor Markus Schulz remix.

Outwork ft Mr Gee Elektro (SpinninRecords) // House Elektro is inmiddels alweer een tijdje uit, maar verdient zeker om nogmaals in de spotlight te staan. Naast kanshebber om de zomerhit van dit jaar te worden is het nummer reeds terug te vinden op een aantal mixcompilaties, waaronder True House Music van Ricky Rivaro en op de dubbelaar van Sensation. Het is een extreem aanstekelijk housenummer waarbij vooral de versie van de Cube Guys Delano het erg goed doet in het clubcircuit. Hoog meeneurie gehalte (lees: Pa Da Pa Da Ta Ta!) en goed klinkende percussie maken dit tot een productie die je als houseliefhebber waarschijnlijk al in je bezit hebt. Zo niet, haal m dan snel binnen!

Dance-Tunes top 10 week 28


1- Sander Kleinenberg This Is Sensation Little Mountain Recordings
2- Fedde Le Grand Put Your Hands up 4 Detroit Spinnin Records
3- Don Diablo Never Too Late (To Die) Sellout Sessions
4- Ron Van Den Beuken Find The Way Spinnin Records
5- Menno de Jong & Leon Bolier Presents Magma Fundamental Rec.
6- SMF vs Bas & Ram MDMA AA Records

7- Walt Let The Music Play - Carnal.

8- DJ Duro Phenomenon Dutch Master Works

9- Outwork ft Mr Gee Electro Spinnin Records
10- Arizona vs Suzy Solar Samurai - Dedicated

Geplaatst op: 14-07-2006