Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 14-07-2006

Mishandeling en openlijke geweldpleging
MEPPEL Donderdagavond 13 juli raakte een 16-jarig meisje uit Meppel gewond na een mishandeling bij het gat van Blijdestein aan de Weg naar de Bloemen. Het meisje, in gezelschap van haar vriendin, kwam daar een haar bekende jongedame uit Meppel tegen waar ze al langere tijd ruzie mee heeft. Nadat deze haar beledigde en daarna doorreed besloot ze samen met haar vriendin weg te gaan. Hierna werd ze opgewacht door haar opponent die de hulp had ingeroepen van drie vriendinnen. Het meisje werd door het viertal geschopt en geslagen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Daar werden diverse kneuzingen over het hele lichaam geconstateerd. Ze deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in. (06-161023)

Inbraak zonder buit in geparkeerde camper
ASSEN In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli werd er ingebroken in camper. Deze stond geparkeerd op de parkeerplaats van motel van der valk aan de Balkenweg. Van beide portieren werd getracht het slot te forceren. Toen de deuren niet geopend konden worden werd de ruit van een portier gedemonteerd. Toen men hierna de portier opende ging het alarm af en namen de daders de benen. (06-161145)

Insluiper pleegt diefstallen
ANNERVEENSCHE KANAAL Op vrijdagmorgen 14 juli tussen 09.30 en 10.15 uur werd er een insluiping gepleegd in een woning aan de Greveling. Tijdens de afwezigheid van de 46-jarige joggende bewoner, maar met de aanwezigheid van zijn in de woonkamer gameboyende 14-jarige zoon, werd de diefstal door de insluiper gepleegd.

De buit bestond uit een geldbedrag, diverse bescheiden, twee mobiele telefoons, een mp3-speler en een digitale camera. Ook de directe buren kregen bezoek van vermoedelijk dezelfde insluiper. Daar werd een mobiele telefoon ontvreemd. (06-161231)

Brand in woning
FLUITENBERG Vrijdagmiddag 14 juli ontstond er brand in een in aanbouw zijnde bijkeuken van een twee onder 1 kap aan De Tippe. Toen een 44-jarige man bezig was dakleer op het dak te branden kwam er vuur onder het bestaande dak, waardoor er brand ontstond in een daaronder gelegen slaapkamer. De brandweer die ter plaatse kwam wist snel de brand te blussen. Ook in de aansluitende woning ontstond rook- en waterschade. (06-161187)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280