Gemeente Tilburg

Datum
14 juli 2006

Laatste wijzigingen kermisparcours

ŽScreamŽ met technische problemen in Italië

De kermisattractie ŽScreamŽ, heeft moeten afzeggen voor de Tilburgse kermis. Vorig jaar stond de vrije val-attractie voor de Heuvelse kerk en dit jaar zou ze op de Besterdring ter hoogte van het Besterdplein staan. De attractie staat echter met mechanische pech bij de fabriek in Italië. De eigenaar laat weten het technische ongemak niet op tijd gerepareerd te krijgen. De het Kermisprojecteam van de gemeente Tilburg heeft het gat dat de Scream op de Besterd achterlaat inmiddels op weten te vullen.

De attractie 'Extreme' verhuist van het Besterdplein naar de oorspronkelijke plaats van de Scream. Het opengevallen gat moet opgevuld worden door een forse attractie. Er is gekozen voor verplaatsing van de Tornado van het Stadhuisplein naar het Besterdplein. Hiermee wordt de opstelling van het Besterdplein weer compleet. Voor het opvullen van de lege plaats op het Stadhuisplein is gekeken naar een beschikbare attractie uit de biedingenlijst uit januari van dit jaar en daarbij komt een draaizaak naar voren die zijn sporen al verdiend heeft in Tilburg; de Blower. Deze zaak zal een plaats innemen op het Stadhuisplein.

Opbouw kermis
De stad kan inmiddels goed merken dat de kermis op komst is. Verwijzingsborden zijn aangebracht, wegmeubilair wordt weggehaald en op het evenemententerrein het Laar zijn al veel kermisexploitanten neergestreken. Zij bevolken de komende weken een klein dorp van zoŽn 1000 man.

Enkele exploitanten bouwen vrij lang aan hun attractie en hebben de gemeente gevraagd om iets eerder te mogen starten met de opbouw van hun attractie. Zo zal er dinsdag al wat activiteit zijn op het Koningsplein en het Willemsplein. Maandagavond start tevens de opbouw van de spectaculaire attractie ŽStarflyerŽ op het N.S.-plein. Een 60 meter hoge kraan zet dan de toren van de Starflyer in elkaar. Een activiteit die waarschijnlijk veel kijkers zal trekken.

Voor de pers
Brugt Groenevelt, bestuurswoordvoering, 013-542 83 33

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 83 33
Faxnummer

---- --