Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 14-07-2006

Aanrander aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Hinthamerstraat een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte had zojuist in een winkel een 16-jarige meisje uit Eindhoven in haar billen geknepen. Een medewerkerster van de winkel werd eveneens in haar borst geknepen. Getuigen spraken surveillerende agenten te paard aan en deze hebben de man direct aan kunnen houden. De Rotterdammer is voor nader verhoor en onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij meerdere aanrandingen inverzekeringgesteld.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in de woning van zijn vriendin in s-Hertogenbosch een 26-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze nacht zijn vriendin te hebben gebeten en spullen te hebben vernield in haar woning. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Verkeersongeval; snorfietser gewond

s-Hertogenbosch Donderdagavond rond 19.30u is bij een verkeersongeval op de Graaf van Solmsweg een 16-jarige snorfietser uit s-Hertogenbosch zwaar gewond geraakt. De jongen reed op het fietspad in de richting van de Graaf van Solmsweg toen hij afdraaide richting de Kruiskamp. Hierbij kwam hij vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht waardoor hij in botsing kwam met een 36-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch die op de Graaf van Solmsweg in de richting van Engelen reed. Als gevolg van deze aanrijding klapte de snorfietser over het stuur en brak beide bovenbenen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in s-Hertogenbosch via 0900-8844 (lokaal tarief).

Dollemansrit zonder rijbewijs

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Brederostraat een 18-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de automobilist op de kruising van de Lagelandstraat en Palmboomstraat een rood verkeerslicht negeerde en meerdere malen met hoge snelheid over een doorgetrokken streep reed. Het stopteken wat de agenten gaven negeerde hij eveneens. Tevens reed hij diverse straten in waar gesloten verklaringen gelden en bracht diverse medeweggebruikers in gevaar. In de Brederostraat kon de automobilist tot stilstand worden gebracht. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Arena een 19-jarige vrouw uit Geleen aangehouden. De vrouw had zojuist uit een winkel in de Arena een haarband weggenomen. Ze is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Te diep in het glaasje

Grave Donderdagmiddag is op de Markt in zijn woonplaats Grave een 46 jarige automobilist aangehouden. De man was zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank en bleek al vaker voor het rijden onder invloed opgepakt en bekeurd. Zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard.

Er is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod voor de duur van 19 uur.

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Oude Dieze een 25-jarige man uit Kerkdriel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht is in de Rompertsebaan een 20-jarige snorfietser in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. In de Mgr. Diepenstraat is een 22-jarige snorfietser aangehouden. De Bosschenaar kreeg een rijverbod van drie uur en eveneens een proces-verbaal.

Vlijmen In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Nassaulaan een 62-jarige automobiliste uit Nieuwkuijk aangehouden vanwege hetzelfde feit. Zij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Sint Oedenrode Donderdagnacht is in de Hertog Hendrikstraat een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Rijksweg A59 in zijn woonplaats Oss een 26 jarige automobilist aangehouden. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg een rijverbod van 3 uur.

Haps In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Rijksweg A73 onder Haps een 33 jarige automobilist uit Voorst aangehouden. Hij was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Later deze nacht is op de Oeffeltseweg in Haps een 30 jarige automobilist uit Uden aangehouden. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg een rijverbod van 6 uur

Openlijke geweldpleging

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag zijn langs de spoorlijn aan de Molenstraat in hun woonplaats twee Ossenaren van 17 jaar oud aangehouden. Beiden waren bezig met het gooien van stenen tegen de waarschuwingslichten van de spoorwegovergang.

Het tweetal was eerder die nacht al door de politie geverbaliseerd omdat zij in staat van dronkenschap op de treinrails waren gaan liggen.

Op pad met inbrekerswerktuig

Oss Donderdagavond, kort voor middernacht zagen agenten twee Ossenaren over de Heihoeksingel lopen. Een van hen was een bekende veelpleger. De agenten besloten het tweetal aan een controle te onderwerpen waarbij inbrekerswerktuigen, waaronder een breekijzer en een zaklamp werden aangetroffen. Het tweetal, 35 en 22 jaar, is aangehouden en ingesloten.

Openbare dronkenschap

Oss Donderdagavond is een 37 jarige inwoner van Heesch aangehouden. Hij lag in laveloze toestand in een portiek aan de Eikenboomgaard. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Wanroij In de nacht van donderdag op vrijdag moest een 45 jarige motorrijder uit Rijkevoort zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een gemiddelde snelheid van 141 kilometer per uur over de Sint Anthonisweg. De maximum snelheid bedraagt daar 80 kilometer per uur.

Geld uit portemonnees gestolen

Uden Vrijdagochtend is in een bedrijf in Uden een 19-jarige jongeman aangehouden. De Udenaar wordt ervan verdacht tijdens zijn werk geld te hebben weggenomen uit portemonnees van medewerknemers. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.