Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 14 juli

BERGEN OP ZOOM, 14 juli 2006

88 bekeuringen bij snelheidscontrole

NISPEN: De politie hield op donderdag 13 juli tussen 14.20 uur en 20.20 uur een snelheidscontrole aan de Antwerpseweg. Van de 1680 passanten, waren er 88 in overtreding.

Jongen (11) aangehouden voor overtreding winkelverbod

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagmiddag 13 juli een 11-jarige jongen aan in een winkel aan het Zonneplein. De jongen was de winkel betreden, terwijl hij een schriftelijk winkelverbod heeft. Dit verbod is hem opgelegd omdat hij meerdere keren in de betreffende winkel voor ernstige overlast zorgde. De jongen is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Later zal besloten worden welke straf hem zal worden opgelegd.

Winkelpersoneel houdt dief aan

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Nieuwe Markt betrapte op donderdagmiddag een winkeldief. De 17-jarige jongen was bezig kaartjes van kledingstukken te verwijderen toen hij werd betrapt door het personeel. De politie nam de jongeman met onbekende verblijfplaats over en verhoorde hem. Hij wordt ervan verdacht van poging tot diefstal van bijna 350,- aan kledingstukken. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond 13 juli een 27-jarige Rotterdammer aan. De man zou aan het Hof van Sulzbach een 57-jarige buurtbewoner hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats naar aanleiding van een eerder ontstaan conflict. De man uit Bergen op Zoom deed aangifte van mishandeling en verklaarde dat hij geslagen was door de verdachte. De politie verhoorde de verdachte op het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politiemensen gewond na aanhouding agressieve man

ROOSENDAAL: Donderdagavond kreeg de politie melding van een doorgedraaide man die mensen zou mishandelen en vernielingen zou aanrichten aan de Jan Vermeerlaan. De man zou 5 mensen hebben mishandeld door middel van slaan, duwen en het gooien van stenen. Ook pleegde hij twee vernielingen en bedreigde hij omstanders. De politie trof de 26-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Jan Vermeerlaan en hield hem aan. Hierbij is preventief een diensthond ingezet. Op het politiebureau werd de man opnieuw agressief en viel politiemensen aan. Hij sloeg hen in het gezicht, schopte en probeerde hen te bijten. Twee politiemensen zijn hierbij gewond geraakt. Een politieman heeft meerdere verwondingen in het gezicht. Een politievrouw heeft een gebroken middenhandsbeentje. De politie zal van de slachtoffers aangifte opnemen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie constateert geen overtredingen bij snelheidscontrole

OUDENBOSCH: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op donderdag 13 juli een snelheidscontrole aan de Bosschendijk. Tussen 15.20 uur en 16.30 uur zijn 250 voertuigen gecontroleerd. Hiervan was er geen één van in overtreding.

Auteur: Inge Rijgersberg