Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/07/06)

OOSTERHOUT NB, 14 juli 2006

Politie houdt agressieve man aan

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vrijdag 14 juli omstreeks 09.20 uur een 46-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden nadat deze een politieman te lijf was gegaan en had verwond.
De politieman, tevens hulpofficier van Justitie, vergezelde een deurwaarder en medewerkers van Essent naar een woning aan de Benraatshoef, waar de stroom moest worden afgesloten. Omdat de bewoner niet reageerde op herhaald aanbellen en roepen, werd besloten een deur te forceren. Nadat een slotenmaker de achterdeur geopend had, bleek de bewoner toch thuis te zijn. De man was zeer agressief en kwam met een stoel in zijn handen op de aanwezigen af. De politieman kwam tussenbeiden, waarna de agressie van de man zich op de politieman richtte. Daarbij maakte hij met de stoel steekbewegingen richting de politieman, sloeg de slotenmaker met de stoel en gooide m vervolgens naar de politieman. Die kreeg de stoel op zn rug. Daarna pakte de verdachte een huishoudtrap en gooide de trap naar de politieman. Hij raakte daarbij het hoofd van de diender.
De politieman probeerde de agressieve man aan te houden en gebruikte daarbij onder andere meerdere malen pepperspray. Dit had echter geen resultaat. Om het verzet van de verdachte te kunnen breken, heeft de politieman de verdachte geslagen. Uiteindelijk wist hij hem naar de grond te werken en kon hij de man, terwijl een Essent-medewerkers en de slotenmaker de man onder bedwang hielden, de handboeien om doen. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Zowel de politieman als de slotenmaker hebben aangifte tegen hem gedaan. De districtsrecherche onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na betreden privé-terrein

DORST: Donderdag 13 juli rond 11.45 uur heeft de politie op de Molenschotseweg een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte verbleef op een bosperceel van een 61-jarige man uit Oosterhout. Dit perceel is verboden voor onbevoegden. Hij had er de nacht doorgebracht in een tentje.
De 61-jarige Oosterhouter beschuldigt de verdachte er ook van zijn jachthut te hebben opengebroken. Uit de jachthut zijn eet- en drinkwaren weggenomen. De verdachte ontkent de inbraak.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van donderdag 13 juli op vrijdag 14 juli rond middernacht een 38-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht donderdagavond zijn 32-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Ook zou hij haar hebben bedreigd. De vrouw deed bij de politie aangifte van mishandeling en bedreiging. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan na diefstal fiets

OOSTERHOUT: Vrijdag 14 juli rond 07.20 uur heeft de politie in een woning in Oosterhout een 34-jarige man uit Veenhuizen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.
Een 20-jarige man uit Oosterhout had zijn fiets woensdag 12 juli rond 18.00 uur gestald bij een supermarkt aan de Keiweg / Mathildastraat. Toen de Oosterhouter rond 20.15 uur zijn fiets weer wilde pakken, zag hij dat zijn fiets was weggehaald. Donderdag 13 juli omstreeks 22.00 uur zag hij een hem onbekende man rijden op zijn fiets en meldde dit aan de politie. De politie stelde een onderzoek in en richtte zich daarbij, op basis van het opgegeven signalement op de later aangehouden verdachte. In de tuin van de woning waar de verdachte tijdelijk verblijft, trof de politie vrijdagochtend de gestolen fiets aan.
De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een verklaring afgelegd, waarin hij bekende de fiets te hebben weggenomen. Hij is in verzekering gesteld.

21 bekeuringen bij verkeerscontrole

SLEEUWIJK: Donderdag 13 juli heeft de politie op het Kerkeinde, het Zandpad en de Rijksstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd uitgevoerd vanwege klachten van omwonenden over te hard rijden op deze wegen.
Op het Kerkeinde betrapte de politie 14 weggebruikers op te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid is 96 km/uur, terwijl ter plaatse de maximaal toegestane snelheid 60 km/uur is.
Op het Zandpad en de Rijksstraatweg betrapte de politie niemand op te hard rijden. Wel werden daar bekeuringen uitgeschreven voor:
- niet dragen van een autogordel (5)

- voeren van blauwe koplampen (1)

- ontbreken van de kentekenplaat (1).

Automobiliste aangehouden voor rijden onder invloed

SPRANG-CAPELLE: Donderdag 13 juli omstreeks 22.45 uur heeft een agent op rijksweg A59 ter hoogte van Sprang-Capelle een 32-jarige vrouw uit Chaam aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd in eerste instantie staande gehouden omdat een lamp van de auto niet brandde. Tevens bleek de auto niet APK-gekeurd te zijn en was het rijbewijs van de vrouw verlopen. Ze moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat ze teveel gedronken had. De bestuurster is meegenomen naar het politiebureau waar ze een ademanalysetest moest ondergaan. Hieruit bleek dat haar ademgehalte 375 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Met een geldboete en een rijverbod van 3 uur is de vrouw huiswaarts gestuurd.

Man raakt rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

WERKENDAM: Een 21-jarige man uit Sleeuwijk raakte donderdag 13 juli zijn rijbewijs kwijt nadat hij door een politieman was betrapt op gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 Wegenverkeerswet).
De agent reed donderdagmiddag rond 16.00 uur over de Sleeuwijksedijk, toen hij de man in zijn auto vanaf de Merwestraat de Sleeuwijksedijk op zag rijden. De autoruiten van de auto waarin de man reed, waren donkerkleurig; reden voor de agent om de man te willen controleren. Die had echter geen behoefte aan een controle en reed met hoge snelheid weg. Op de smalle dijk, waar slechts één rijbaan is voor beide rijrichtingen, haalde de man een andere auto in. Daarbij hield hij geen rekening met tegenliggers. Door deze actie moesten twee fietsers opzij, om de auto te ontwijken.
De man bereikte tijdens zijn rit een snelheid tot boven de 80 km/uur, terwijl binnen de bebouwde kom een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Ook passeerde hij met hoge snelheid rakelings een groepje fietsers, dat hierdoor schrok en begon te slingeren.
De man verliet de Sleeuwijksedijk en reed de Vijcie in Sleeuwijk op, waar de politieman hem kon aanspreken. De man wilde geen verklaring afleggen.
Het rijbewijs van de man, een Beginnende Bestuurder, gaat naar het Openbaar Ministerie. De rechter zal vervolgens uitmaken of de man zijn rijbewijs nog terugkrijgt.

Politie houdt toezicht op het water

WERKENDAM / VEEN: Politiemensen hebben donderdag 13 juli bij de Veense Put in Veen en nabij het Steurgat in Werkendam toezicht gehouden op het waterverkeer. Op de Veense Put bekeurden ze drie mensen vanwege het overschrijden van de vaarsnelheid. Bij het Steurgat kreeg iemand een bekeuring, omdat hij geen vaarbewijs bezat.

Politie houdt man aan na vernieling ruit

WAALWIJK: De politie heeft vrijdag 14 juli kort voor het middaguur een 64-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. De man had last van de muziek die één van zijn achterburen had aanstaan en ging naar diens woning in de Van Vessemstraat. Toen er niet werd opengedaan, schopte de man een ruitje van de voordeur kapot. De 25-jarige bewoner deed aangifte van vernieling.
De verdachte bekende het ruitje te hebben vernield en heeft aangegeven de schade te willen vergoeden. Daarna is hij heengezonden.

Auteur: Leonie van Ooijen