Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 14 juli

BREDA, 14 juli 2006

Winkeldief aangehouden

BREDA: In een winkel aan de Ginnekenstraat heeft de politie donderdagmiddag een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door winkelpersoneel op heterdaad aangehouden bij de diefstal van een paar schoenen. De Bredanaar had het nieuwe paar in de winkel aangetrokken en wandelde zonder te betalen de winkel uit. Het alarm deed zijn werk en betrapte hem. Het oude paar was in de winkel verstopt. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Motor gestolen, gestolen auto terug

ETTEN-LEUR: Aan de Ruusbroecstraat is donderdagavond een 43-jarige inwoner van Etten-Leur bestolen van zijn zwartkleurige motorfiets van het merk Suzuki. De eigenaar van de motor kreeg donderdagavond rond 20:15 uur bezoek van een aspirant-koper van het voertuig, nadat hij zijn motor op een internetsite te koop had aangeboden. In de garage werd de Suzuki door de twee mannen bekeken en stemde de Etten-Leurenaar in met het maken van een proefrit. Toen hij zijn woning ging afsluiten om mee te rijden, hoorde hij dat zijn motor werd gestart en zag hij de onbekende man wegrijden op zijn motor. Als onderpand had hij van hem een auto gekregen, maar die bleek gesignaleerd te staan. De auto was in de nacht van 11 op 12 juli jl. gestolen in de politieregio Kennemerland. De auto is voor technisch onderzoek veiliggesteld. Het kenteken van de motor is MN-LN-83. De politie stelt een onderzoek in.

Motoreigenaar betrapt motordieven

BREDA: Een 22-jarige inwoner van de Spoorstraat heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn Suzuki crossmotor. In de nacht van donderdag op vrijdag werd de Bredanaar rond 00:40 uur wakker van geluiden uit zijn achtertuin. Toen hij uit het raam keek zag hij dat twee onbekende mannen er te voet met zijn crossmotor vandoor gingen. De motor stond niet op slot. Het tweetal liep in de richting van de Tramsingel. De motor eigenaar is achter het duo aangegaan. Op de Tramsingel werd de motor door het tweetal achtergelaten en zijn zij weggerend. De politie heeft nog tevergeefs een hondengeleider met zijn diensthond ingezet op zoek naar de daders.

Politie houdt stapper aan voor belediging

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie aan de Visserstraat een 20-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man beledigde rond 01:15 uur surveillerende agenten. De Etten-Leurenaar was vanwege zijn vervelende gedrag uit een horecagelegenheid gezet, maar was het daar niet mee eens. Om verdere problemen te voorkomen probeerde de politie hem ervan te overtuigen om het centrum te verlaten. Volgens de man was het allemaal de schuld van de politie, nam een bokshouding aan en beledigde een agent. Dat kwam hem op een rit naar het bureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden met een proces-verbaal.

Politie houdt man aan na niet voldoen aan bevel

BREDA: Een 32-jarige inwoner van Bavel is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat hij niet voldeed aan een politiebevel om te vertrekken. De man gedroeg zich vervelend in een eetgelegenheid en had binnen overgegeven. Op straat ging hij verder met zijn gedrag, waarop agenten besloten om hem de stad uit te sturen. Aan dat bevel wilde hij niet meewerken, waarop agenten van het horecatoezicht besloten hem aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Politie houdt verdachten autoinbraak aan: politiebus beschadigd

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee inwoners van Sint-Willebrord aangehouden. Het tweetal van 25 en 33 jaar wordt verdacht van poging diefstal van/in een auto. Rond 03:55 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Veldweg werd ingebroken in een geparkeerde auto. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en zagen dat een personenauto met gedoofde lichten en hoge snelheid achteruit weg probeerde te rijden. In de Hooiweg lukte het de politie om het tweetal tot stoppen te dwingen, toen de chauffeur wilde keren en rechtdoor rijdend verder wilde gaan. Een politieman achter het stuur van de politiebus zette zijn voertuig tegen de vluchtende auto aan om een verdere vlucht te beletten. Het politievoertuig, de personenauto met daarin de Willebrorders en twee geparkeerde autos raakten hierdoor beschadigd. De 33-jarige verdachte klaagde bij zijn aanhouding over pijn in zijn arm en borst. De politie heeft een ambulance laten komen, die hem voor onderzoek heeft meegenomen naar het ziekenhuis. Een ggd-arts heeft een bloedmonster afgenomen, omdat de politie vermoedt dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. In de loop van de ochtend is hij overgebracht naar een politiecel, waar het tweetal is ingesloten en in verzekering is gesteld. Later vond de politie in de Veldweg een personenauto waarvan een ruit was ingeslagen. De politiebus en de vluchtauto zijn door een bergingsbedrijf getakeld. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Bromfietsers gewond bij verkeersongeval

ACHTMAAL: Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bromfiets is vrijdagmorgen een 18-jarige inwoner van Achtmaal gewond geraakt. Hij is met een beenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. Rond 07:00 uur reed een 28-jarige automobilist uit Kalmthout over de Achtmaalse weg richting Zundert. De 18-jarige bromfietser reed over de Pastoor de Bakkerstraat, linksaf de Achtmaalseweg op richting Belgie. De automobilist verleende op de kruising geen voorrang, waardoor een aanrijding ontstond en de inwoner van Achtmaal ten val kwam. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongeren bekeurd op verboden terrein

BREDA: De politie heeft donderdag kort voor middernacht drie inwoners van Breda en een inwoner van Zeist bekeurd. Het viertal variërend in de leeftijd van 17 tot 19 jaar bevond zich onbevoegd op het terrein van de scouting aan de Ploegstraat. Zij waren op zoek gegaan naar een rustige plaats om iets te drinken. De 17-jarige is doorverwezen naar Bureau Halt. De drie anderen kregen een proces-verbaal.

Auteur: Inge Rijgersberg