Internationale Vierdaagse Nijmegen

Militaire deelnemers eren collega's uit WOII op Canadese begraafplaats in Groesbeek.

Persbericht 2006.15
Nijmegen, 13 juli 2006.

Bekende Nederlanders in 90ste Vierdaagse

Een groot aantal bekende Nederlanders zal zijn opwachting maken tijdens de 90ste Vierdaagse. Dat doen zij als deelnemer aan de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen of op uitnodiging van Stichting DE 4DAAGSE of één van haar partners.

Dat begint al maandagavond 17 juli tijdens de Vlaggenparade, de traditionele opening van de Vierdaagse in het McDOS Goffertstadion, waarin presentator/entertainer Jochem van Gelder artiesten en topsporters ontvangt. Zo zullen onder meer de zangers Lee Towers en Thomas Berge en defensietopsporters Mark Huizinga en Yuri van Gelder hun opwachting maken en bijdragen aan een wervelende show. Onder de vele genodigden ook de eregasten Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF en Guusje ter Horst, burgemeester van Nijmegen.

Aan de start van de wandelmarsen dinsdagochtend vroeg zal ook een hoge vertegenwoordiging van Defensie staan. Staatssecretaris Cees van der Knaap, commandant der strijdkrachten Dick Berlijn en secretaris-generaal Ton Annink hebben aangekondigd deel te zullen nemen en hebben daarvoor de nodige trainingskilometers afgelegd. Dat geldt ook voor zanger Ronnie Tober. Hij loopt voor zijn Ronnie Tober Foundation, die zich inzet om mensen met een beperking uit hun isolement te halen.

De inmiddels befaamde grootste Cooling Down van Nederland, verzorgd door cateraar en sponsor Albron, is dit jaar in handen van Peter Jan Rens. Hij wacht woensdag 19 juli op de Wedren het wandellegioen op als Meneer Kaktus.

Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten geeft ook woensdag, maar dan tijdens de wandeltocht, de wandelaars een duwtje in de rug. Dat doet hij s morgens in de Opfris Dug-out van sponsor Edet met motiverende woorden een spons over het gezicht, een handdoek over de schouders en een professionele massage. De Opfris Dug-out staat in speeltuin Blije Dries in Wijchen.

Gedurende de week zal ook SBS6 nadrukkelijk aanwezig zijn. Zo is sportpresentator Edward van Cuilenborg dagelijks en route om zijn bijdragen te leveren aan het SBS6 tv-programma Het Vierdaagse Journaal dat iedere avond wordt uitgezonden. Als special reporters zullen dinsdag de darters Co Stompé en Vincent van der Voort acte de présence geven woensdag Leontien van Moorsel en vrijdag Rob Geus, presentator van De Smaakpolitie.

Tot slot zal onder de genodigden bij de intocht op de laatste dag van de 90ste Vierdaagse onder meer ook Karla Peijs, Minister van Verkeer en Waterstaat het wandellegioen binnenhalen.