Internationale Vierdaagse Nijmegen

De jubileumeditie van de 90ste Vierdaagse wordt gehouden van 18-21 juli 2006.

Persbericht 2006.10
Nijmegen, 13 juli 2006.

In Londen wonende Vierdaagsewandelaar wint ontwerpwedstrijd Ontwerp barcodekaart van Gero Grundmann

De in Londen woonachtige Duitse ontwerper Gero Grundmann heeft de ontwerpwedstrijd voor de barcodekaart van de 90ste Vierdaagse gewonnen.

Zijn ontwerp voor de altijd kleurrijke barcodekaart werd door de jury geselecteerd uit een kleine honderd inzendingen uit binnen- en buitenland. Het ontwerp van Grundmann omvat in ieder geval zeer duidelijk het onderwerp van de barcodekaart in 2006: de 90ste Vierdaagse.

De 31-jarige grafisch ontwerper, geboren in Hannover en alweer negen jaar wonend en werkend in Londen, begint dit jaar zelf aan zijn derde Vierdaagse. Hij liep in 1999 en 2000 de Vierdaagse, moest toen in verband met verhuizing een paar jaar afhaken en werd vorig jaar uitgeloot.
Ik las de oproep om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd en zag het meteen als een uitdaging. In mijn ontwerp komt het belang dat de wandelaars aan het Vierdaagsekruis hechten, tot uiting. Dat heeft me altijd een beetje verbaasd. De Vierdaagse is toch het feest van verbroedering. Ik reis veel en overal waar ik kom, kun je zonder problemen contacten leggen als je over de Vierdaagse begint. Die kennen ze overal. Dat er dan toch ook zoveel waarde wordt gehecht aan die medaille...
Voor Gero Grundmann, zoon van een houtvester, is wandelen een tweede natuur. Hij neemt regelmatig deel aan een van de tochten die zijn aangesloten bij de IML Walking Association, waarvan de Vierdaagse er één is. En wel een van de leukste. Niet alleen het wandelen in Nijmegen is aardig, ook de Vierdaagsefeesten in de stad vind ik geweldig.