Internationale Vierdaagse Nijmegen

Vlaggenparade op 17 juli; de officiele opening van de 90ste Vierdaagse. Zorg dat u erbij bent!

Persbericht 2006.11
Nijmegen, 13 juli 2006.

Het jaar van de lustrums

De 90ste Vierdaagse zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de lustrums. Want naast het achttiende lustrum van de Vierdaagse zelf, zijn er nog een aantal lustrums te vieren.

Zo viert het Nederlandse Rode Kruis zijn 60ste jaar (12e lustrum) als officieel medisch dienstverlener tijdens de Vierdaagse beleeft de Vierdaagsemis de zondag voor de Vierdaagse zijn 45ste editie (9e lustrum) en wordt voor de 55ste keer (11e lustrum) de Vlaggenparade in het McDos Goffertstadion gehouden. Dit jaar neemt ook de Japanese Walking Association voor de 30ste keer (6e lustrum) deel aan de Vierdaagse viert de vereniging Gouden Kruisdragers zijn 55-jarig (11de lustrum) bestaan en, last but not least, wandelen totaal 2.222 deelnemers hun tweede lustrumvierdaagse of zelfs vaker met een veelvoud van 5.

Lustrumcadeau
Uitbundige lustrumvieringen zullen overigens niet plaatsvinden. Stichting DE 4DAAGSE laat de wandelaars wel delen in de feestvreugde rond het bereiken van de 90ste editie. Zo krijgen alle deelnemers bij het ophalen van hun startbewijs op de maandag voor de eerste wandeldag een verrassend lustrumcadeau.
Het Nederlandse Rode Kruis grijpt zijn 60-jaar betrokkenheid bij de Vierdaagse aan om een sponsorloop op touw te zetten, waarmee Vierdaagselopers geld bijeen kunnen lopen voor tweede prachtige goede doelen. Deze Walk 4 het Nederlandse Rode Kruis moet geld in het laatje brengen om Nederlandse gezinnen met gehandicapten kinderen een leuke en afleidende vakantieweek te bezorgen en voor de slachtoffers van de zware aardbeving die vorig najaar Pakistan trof. Zonder twijfel zal ook de Japanse delegatie, die 200 deelnemers heeft ingeschreven voor deze 90ste editie, zijn zesde lustrum niet ongemerkt aan het Vierdaagselegioen voorbij laten gaan.
En, natuurlijk, de individuele deelnemers die een lustrum te vieren hebben, zullen dat zeker doen als zij vrijdagmiddag de finish passeren.