Internationale Vierdaagse Nijmegen

Moedig de wandelaars aan op de Via Gladiola en steun hen bij de laatste (zware) meters naar de finish!

Persbericht 2006.12
Nijmegen, 13 juli 2006.

Artiesten, topsporters en wandelaars centraal in Vlaggenparade 2006 Lee Towers, Thomas Berge en Jochem van Gelder in grootse Jubileumshow

Een bijzonder jubileum verdient een bijzondere opening. Op maandag 17 juli 2006 wordt de 90ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen in het McDOS Goffertstadion feestelijk en ceremonieel geopend met de traditionele Vlaggenparade. Mede dankzij special sponsor McDOS belooft het een ongekend spetterende en grootste Vlaggenparade te worden, passend bij dit jubileumjaar van de Nijmeegse Vierdaagse.

Mensen en vooral veel muziek staan centraal in deze Vlaggenparade, waarin presentator/entertainer Jochem van Gelder artiesten en topsporters ontvangt. Zo zullen onder meer Lee Towers, Thomas Berge, Paul de Graaf en defensietopsporters Mark Huizinga en Yuri van Gelder hun opwachting maken.
Bijgestaan door ACHT grote orkesten, zullen zij de stralende sterren zijn van een grootse en meeslepende Jubileumshow. De orkesten uit Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland en natuurlijk Nederland verzorgen de muzikale omlijsting tijdens de ceremoniële opening van de 90ste Vierdaagse.

Actief meedoen
Wandelaars en toeschouwers worden in deze feestelijke show uitgedaagd om actief mee te doen. Aan de feestelijk versierde toegangspoorten van het McDOS Goffertstadion worden de bezoekers vanaf 18.00 uur ontvangen en verrast door acteurs en musici. In het stadion is er vervolgens volop de gelegenheid voor bezoekers die dat leuk vinden, actief mee te doen met de show die op de grasmat wordt neergelegd en die op de grote LED-wall in beeld wordt gebracht.
De presentator van de avond, Jochem van Gelder, heeft behalve een mooie show met zang, dans en diverse effecten, nog een paar verrassingen in petto. Het optreden van het Zwitsers orkest krijgt extra kleur met folklore en een originele Alpenhoornserenade. En de Nijmeese zanger-gitarist Paul de Graaf brengt een jubileumversie van zijn Vierdaagselied Vier dagen lang ten gehore.

Daverende finale
Na de traditionele landing van parachutisten in het MCDOS Goffertstadion maakt Lee Towers zijn opwachting met de fantastische medley Country road, waarmee hij een muzikale ode brengt aan de wandelsport en de jubilerende Vierdaagse. Lee Towers wordt daarin bijgestaan door het aanstormende jonge zangtalent Thomas Berge. Samen zingen zij de gevarieerde medley van bekende nummers die uiteindelijk een daverende finale zal kennen.

Ceremonie
Het ceremoniële deel van de Vlaggenparade 2006 wordt geopend door het binnenmarcheren van de militaire- en burgerorkesten, onder leiding van dirigent majoor Jos Pommer van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en hun Drumfanfare met tambour maître sergeant-majoor Maarten Pijnenborg. (Een overzicht van de deelnemende binnen- en buitenlandse orkesten treft u aan in het programma.)
Op muziek van deze orkesten, defileren vervolgens delegaties van deel-nemende militaire- en burgergroepen voor de tribunes langs. Aan het vlaggenceremonieel werkt ook het Nederlandse Rode Kruis mee, dat dit jaar voor de 60ste maal de Vierdaagse medisch en logistiek ondersteunt. De Vlaggenparade wordt omstreeks 20.30 uur afgesloten met een feestelijke finale, waarbij alle showmedewerkers publiek en wandelaars uitzwaaien.

De Vlaggenparade 2006 is een co-productie van SEC theatermakers uit Bergharen, VIP Events uit Enschede, de commissie Vlaggenparade, Intocht & Muziek (VIM) van Stichting DE 4DAAGSE en is mede mogelijk dankzij het Nijmeegs bedrijf McDOS international bv, distributeur van computers, componenten, randapparatuur, software en supplies van gerenommeerde merken.