Internationale Vierdaagse Nijmegen

Moedig de wandelaars aan op de Via Gladiola en steun hen bij de laatste (zware) meters naar de finish!

Persbericht 2006.14
Nijmegen, 13 juli 2006.

Belangstelling voor Uitvoerend Comité blijvend hoog Petje af voor jubilerende vrijwilligers

De belangstelling om het Uitvoerend Comité van Stichting DE 4DAAGSE te bemannen is blijvend hoog. De stichting heeft dan ook geen enkele moeite om ieder jaar opnieuw het vrijwilligerskorps te vormen dat de Vierdaagse organiseert. Het feit dat alle vrijwilligers een week of langer vakantie opofferen en gedurende de Vierdaagseweek hard moeten werken, staat het enthousiasme geenszins in de weg.

Het Uitvoerend Comité bestaat dit jaar uit 249 personen, waaronder vijf bestuursleden en negentien hoofden van dienst. Het UC kent weinig verloop. Dit jaar treden slechts 29 nieuwe leden tot het Uitvoerend Comité toe. Een groot aantal vrijwilligers viert een dienstlustrum. Zo zijn er 23 UC-leden die al voor het vijfde jaar medewerking verlenen en 11 UC-leden vieren hun tweede lustrum bij de Vierdaagse. Er zijn 7 jubilarissen die al vijftien jaar lid van het UC zijn en drie leden zijn al voor het twintigste jaar aan de Vierdaagse verbonden. Technisch manager Johan Willemstein maakt zijn 25ste Vierdaagse als vrijwilliger mee. De kroon wordt dit jaar echter gespannen door Coen Terpstra uit het Noord-Brabantse Oosterhout, die 40 jaar als vrijwilliger bij het Uitvoerend Comité werkzaam is. Terpstra begon als controleur en stapte later over naar de dienst Parcoursen, die verantwoordelijk is voor het uitzetten en bewegwijzeren van de routes.

Alle jubilarissen van het Uitvoerend Comité worden vrijdagavond tijdens het slotdiner door het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE in het zonnetje gezet.