Juli 2006

Eerste caravan safari door Victoria's Murray
Observation Desk van Eurekea Tower dit najaar open voor publiek Van 10 november tot 7 december kunnen kampeerfanaten hun hart ophalen in Victoria: dit jaar wordt hier voor het eerst een caravan safari trail georganiseerd. De 28 daagse reis die de naam The Murray & Wine trail draagt, voert van Philip Island tot Victoria's High Country en langs de Murray rivier tot zuid-Australië.
Afbeelding
Zondergang in de prachtige natuur langs The Murray in Victoria, Australië

De stoet van caravans, campers en andere kampeermiddelen trekt onder andere langs highlights als Philip Island, de Buchan Caves en Mount Buffalo. Gedurende de tocht zal ook veel aandacht worden geschonken aan de lokale keuken en wijnen.

Kosten
Deelname aan deze unieke safari kost AUD $ 3.900,- (ca. EUR 2.300,-) voor 2 personen, inclusief toegang tot attracties, standplaatsen, dagelijks programma, 12 maaltijden, reisgids en wegenkaarten.

Meer informatie over de caravan safari is beschikbaar via www.caravansafari.com.au

Afbeelding Op eenzame hoogte in Melbourne
Het hoogste en wellicht meest indrukwekkende gebouw van het zuidelijk halfrond, de Eureka Tower, (op de foto, midden) zal dit najaar de deuren openen van het spectaculaire Observation Deck.

Spectaculair
Gelegen op de 88e verdieping van de toren op een hoogte van maar liefst 285 meter biedt het bezoekers de mogelijkheid te genieten van een spectaculair panorama van 360graden over Melbourne en van de Dandenong Ranges tot aan de haven van Philip Bay.

Hoogtepunt
De opening van het Observation Deck staat gepland voor november dit jaar en het absolute hoogtepunt van het project wordt gevormd door de twee speciale liften die de bezoeker in een luttele 40 seconden op de plaats van bestemming afleveren.

Volgende stap in de ontwikkeling van de toren is de Eureka Skywalk, een wandelpad over de top van de wolkenkrabber op 350 hoogte, een spectaculaire attractie die de beklimming van de Eiffeltoren en een ritje in de London Eye zonder twijfel evenaart.

Vernieuwing en design
De Eureka Tower is 300 meter hoog en verspreid over het 92 verdiepingen tellende complex bevinden zich 560 appartementen, die ieder beschikken over een balkon of dakterras. Nonda Katsalidis, een van de meest prestigieuze architecten van Melbourne, tekende voor het ontwerp en zette hiermee Melbourne wederom stevig op de kaart op het gebied van stedelijke vernieuwing en design.

Meer informatie over de Eureka Tower is beschikbaar via www.eurekatower.com.au

Terug in de tijd met Great Ocean Road Helicopters Great Ocean Road Helicopters heeft een nieuwe excursie toegevoegd aan hun reisaanbod: de Cape Otway Scenic Flight, een rondvlucht met een historisch tintje.

De Cape Otway Lightstation Scenic flight neemt bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van de Great Ocean Road en brengt onder andere een bezoek aan een van de oudste gebouwen van Victoria: de vuurtoren van Cape Otway.

Kosten voor de 75 minuten durende rondvlucht zijn AUD $ 455,- (ca. EUR 270,-) per persoon. Op de terugweg wordt onder andere over Mutton Bird Island en de spectaculaire en wereldberoemde Twelve Apostles gevlogen.

Meer informatie over Great Ocean Road Helicopters is beschikbaar via www.gorhelis.com

Groen hoogseizoen voor de Grampians
Van wereldberoemde nationale parken tot top of the bill accommodaties en culinaire hoogstandjes: de Grampians vormen een van de meest veelzijdige gebieden van Victoria.

De bosbranden die eerder dit jaar de regio aandeden, hebben ervoor gezorgd dat de natuur deze komende maanden voor een spectaculair schouwspel zorgt: de flora en fauna herstellen zich in een rap tempo en bieden een unieke kijk in het ontwikkelingsproces van het lokale ecosysteem.

Op het gebied van accommodatie heeft de reiziger hier ruim keus, van luxe vijfsterren resorts tot kleinschalige hotels. Een onbetwiste aanrader is DULC in Halls Gap. Deze funky design cottages beschikken over een minimalistisch interieur en door de glazen plafonds in de badkamers is het hier na een dag back to nature goed toeven in een welverdiend bad onder de sterrenhemel.

Meer informatie over de Grampians is beschikbaar via www.visitgrampians.com.au

Noot voor de redactie (