Gemeente Enschede

Leukste klas van Nederland interviewt Eric Helder over ID banen

vrijdag 14-07-2006

De basisschool de Wielerbaan deed mee aan een landelijke wedstrijd onder basisscholen. Uit meer dan 800 deelnemers werd de Wielerbaan tot nummer 1 verkozen. De leukste klas titel wordt gegeven aan de klas die aantoonbaar de meest sociale klas is. Daarvoor moest een jaar lang quizvragen worden beantwoord maar ook allerlei opdrachten worden gedaan.

De Wielerbaan maakt vier filmpjes over maatschappelijke relevante thema's die toch dicht bij de kinderen staan. Deze worden uitgezonden door het Jeugdjournaal.

Het productieteam van NOT/Teleac komt maandagochtend de kinderen ondersteunen bij het maken hun eigen filmpje. Als eerste wordt het item met wethouder Helder opgenomen in het stadhuis. Onderwerp is het mogelijk verdwijnen van de ID baan van een nu zeer gewaardeerde kracht van de school.

Wethouder Helder:"de gemeente is natuurlijk heel trots op deze klas. Zeker omdat het gaat om sociale vaardigheden, hoe je met elkaar omgaat in de klas, hoe gaat een klas om met kinderen die nieuw zijn en de taal niet spreken of zich buitengesloten voelen.

Ik kan me voorstellen dat ze het onderwerp vasn ID baan gekozen hebben. Het is voor hen natuurlijk heel zichtbaar als iemand, klassen-assistent of conciërge de school verlaat, ik bereid me voor op kritische vragen."


---