Politie Zuid-Holland-Zuid

13/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 14-07-2006 o persberichten district I

VERDACHT VAN MISHANDELING EX
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 12 juli een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin (32). Hij zou haar over een langere periode meerdere keren hebben mishandeld en bedreigd. De politie heeft hem in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

BROMFIETSCONTROLE
ZWIJNDRECHT - De politie heeft op woensdag 12 juli van 13.00 tot 16.30 uur de bromfietsoverlast aangepakt in de wijken Heer Oudelands Ambacht en Nederhoven. Er werd een bromfietsactie gehouden in deze twee wijken. Politieagenten reden door de wijken heen en brachten bromfietsers naar een locatie op de Klarinetsingel. Daar werd de bromfiets op de vermogenstestbank geplaatst. De politie kreeg medewerking van twee wijkplatformleden en twee wijkteamleden. In totaal werden er 16 brom/snorfietsers gecontroleerd. Er werden 7 bekeuringen uitgeschreven wegens een opgevoerde bromfiets. Het hoogst gemeten vermogen bedroeg 1,4 kw. Dit komt neer op een overschrijding van 16 km per uur. Er volgde 1 aanhouding; een 21-jarige jongeman uit Zwijndrecht stond gesignaleerd voor verplichte dna-afname en werd daarvoor aangehouden. Na afname is hij in vrijheid gesteld.

VERDACHT VAN DIEFSTAL DAKRAILEN EN LOOD
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is woensdagavond 12 juli aangehouden op de Spuiweg. Hij wordt verdacht van diefstal van 13 dakrailen en lood vanaf een afgesloten bouwterrein aan het Achterom. De diefstal werd gezien door getuigen waarop de politie werd ingeschakeld. De politie trof de verdachte met de fiets op de Spuiweg. Hij voldeed aan het signalement en had de dakrailen op zijn fiets gebonden en lood in zijn fietstassen. De man verklaarde de bouwmaterialen met toestemming van een dakdekker te hebben weggenomen. Dit zal worden onderzocht door de politie.
Terwijl agenten op de Sarisgang stonden te praten met twee getuigen van de even daarvoor gepleegde diefstal van bouwmaterialen op het Achterom, kwam er een 42-jarige man uit Dordrecht aanlopen die tot tweemaal toe met gebalde vuisten op een politiebus sloeg. Hij schold daarbij de agenten uit. Toen de politie hem vroeg zich rustig te houden, deed hij dit niet maar ging door met het uitten van beledigingen. De man werd aangehouden. Hij riekte naar alcohol en bleef recalcitrant in de politiebus. Na een nachtje cel werd de man op donderdagmorgen 13 juli gehoord over zijn gedrag. De man wist zich weinig te herinneren door alcoholgebruik. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

INSLUIPING
DORDRECHT In een woning aan de Johannes Vermeerstraat is woensdagavond 12 juli tussen 22.00 uur en 01.00 uur een onbekende man binnengeslopen. De bewoner lag te slapen op de bank. Toen hij wakker werd, stond er een onbekend man in zijn woning. De dief ging ervandoor. Even later kwam de bewoner er achter dat er twee mobiele telefoons en twee sleutelbossen weg waren. Hij heeft aangifte gedaan.

MAN MET HOOGWERKER GEVALLEN
DORDRECHT Op woensdagmorgen 12 juli is een 41-jarige man uit Ridderkerk gewond geraakt tijdens zijn werk. De man was aan het werk op een hoogwerker aan de Driehoek in Dordrecht. Hij was aan het schilderen. De as van de hoogwerker is vermoedelijk afgebroken waardoor de arm naar beneden viel, met schilder en al. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Daar werd gelukkig geen inwendig letsel geconstateerd. De man moest wel een nachtje blijven ter observatie. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.