Time : 16:11:16
Date : 14 July 2006
Sender Name: Rodin Foundation

Zonder papieren, zonder rechten

Hoe moet ik mijn 'zonder papieren' tegen arbitraire daden en beslissingen beschermen, terwijl de Belgische autoriteiten telkens tegen elke positieve uitspraak beroep aantekenen?

Mijn levenspartner met de Turkse nationaliteit is momenteel illegaal gedetineerd in het gesloten centrum van Vottem. Binnen zijn dossier is alles illegaal: de administratieve aanhouding, het bevel het grondgebied te verlaten, de twee pogingen tot uitwijzing, een negatief advies op een aanvraag tot regularisatie voor zijn verblijf op basis van artikel 9.3. en het ontbreken van zijn recht om een werkelijk beroep uit te oefenen zoals voorzien is door de wet.

De Belgische staat, die reeds via gerechtelijke weg een verbod opgelegd heeft gekregen om hem uit te wijzen, op straffe van verplichting, belemmert ons om ons privé ­ en familiaal leven samen voort te zetten.

Betreffende personen zonder papieren, worden de fundamentele rechten van de mens duidelijk geschonden door de Belgische staat. Erger nog, mijn eigen rechten als Belgisch burger werden evenmin gerespecteerd. Binnen het huidige klimaat van massale uitwijzigingen binnen de vluchtelingencentra, de slechte behandeling en de alomtegenwoordige hongerstakingen, heeft mijn verhaal weinig tot geen gehoor gekregen.

Na zijn illegale arrestatie op 10 juni 2006, werd mijn levensgezel beroofd van zijn vrijheid. Nadat hij op straat was aangereden door een wagen, net voor het politiekantoor, hebben ze hem onmiddellijk opgesloten in de cel, zonder zich ook maar enigszins te bekommeren over zijn toestand na het ongeluk. Daarna heb ik hem niet meer teruggezien. Ze hebben hem direct daarna overgebracht naar centrum 127 bis te Melsbroek. Daar kreeg hij het bevel het Belgische grondgebied diezelfde dag nog te verlaten. Hij werd op de hoogte gebracht van het negatieve advies betreffende zijn aanvraag 9.3., zonder enige uitleg noch motivatie waarom. Vervolgens, later in de namiddag hebben ze getracht hem in een vliegtuig richting Istanbul te zetten.


1. De auditeur van de raad van state, erkende nochtans de illegaliteit van het bevel het Belgische grondgebied te verlaten.


2. De rechter van het kortgeding had de Belgische staat verboden om mijn levensgezel uit te wijzen, maar het bureau voor vreemdelingen heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing.


3. De raadkamer had mijn levensgezel terug in vrijheid gesteld, na het erkennen van de verschillende illegale gebeurtenissen, Het parket heeft hiertegen beroep aangetekend.

Waarom deze hardnekkigheid?


* Er is geen enkele twijfel over de 'duurzaamheid' van onze relatie.
* Mijn vriend is geen terroristische muzelman

* Hij betekent geen gevaar voor de maatschappij

Zijn enige misstap is dat hij het Belgische grondgebied heeft verlaten tijdens zijn aanvraag tot regularisatie.

Hij is ontvangen in Turkije door zijn 10­jarige zoon die op dat moment leed aan een hersenvliesontsteking. Een geval van overmacht waarvoor hij bij verstek veroordeeld is geweest.

In België is het dus zo dat een vreemdeling blijkbaar geen sentimentele relatie mag hebben met een Belgische en zijn familie niet te hulp mag schieten.

Wij zijn een familie. Wilt u zichzelf daarvan overtuigen, bezoek dan onze blogs en geef uw commentaar.
http://sysylia.skyblog.com ; http://sysyliablog.spaces.msn.com

In het kader van het protest tegen de huidige vreemdelingenpolitiek en in het voordeel van alle mensen zonder papieren, nodig ik u uit om alle verenigingen te komen steunen die onvoorwaardelijk strijden voor een betere toekomst voor mensen zonder papieren.

Elke zaterdag tussen 16.00u. en 17.00u. kunt u ze ontmoeten in Vottem. Kom manifesteren en uw ontevredenheid uiten.

Contact :
Cécile Delmarcelle
Tel. 0477/96 07 40
www.cracpe.tk - http://cracpe2.skynetblogs.be