Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 14 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-07-2006

Motorrijder in botsing met tractor

Noordbeemster, 14 juli 2006, 08:11 uur

Op de Middenweg in Noordbeemster is een 24-jarige motorrijder uit Blokker in botsing gekomen met een 25-jarige tractorbestuurder uit Middenbeemster. De tractor met aanhangwagen reed op de Middenweg richting Noordbeemster en wilde rechtsafslaan om een erf op te gaan. Om de bocht te kunnen nemen reed hij eerst gedeeltelijk het linkerweggedeelte op en zou dat hebben aangegeven met zijn richtingaanwijzer. Ondertussen reed de motorrijder achter de tractor. Op het moment van rechtsafslaan kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De motorrijder kwam in de berm terecht en is bewusteloos en met vermoedelijk letsel aan onder andere zijn gezicht, linkerarm en -schouder met een traumahelicopter naar het AMC vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Bermbrand

Zaandam, 13 juli 2006, 18:25 uur

Een bermbrand aan de Cypressehout heeft voor een dusdanige rookontwikkeling gezorgd dat een nabijgelegen school tijdelijk ontruimd moest worden. De evacuatie van de 150 aanwezigen verliep rustig. De brandweer heeft de school rookvrij gemaakt waarna de lessen konden worden hervat.

Bedreiging

Zaandam, 13 juli 2006, 21:25 uur

Op de Wachterstraat in Zaandam is een 53-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 42-jarige ex-vriendin en haar familie. De man zou de woning van zijn ex aan de Wachterstraat hebben betreden, waarop zij vluchtte naar een adres van een familielid aan de Linnaeusstraat. De man zou haar vervolgens achterna zijn gegaan en haar ook op dit adres niet met rust hebben gelaten. Een familielid deed open en zou in gevecht zijn geraakt met de verdachte, waarna deze terugging naar de Wachterstraat. Daar zou hij een familielid hebben bedreigd met een mes en ermee over straat hebben gelopen. Op het moment dat de politie arriveerde werd het mes in de bosjes gegooid. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole in Monnickendam

Monnickendam, 13 juli 2006, 16:59 uur

In Monnickendam zijn er donderdag op verschillende plaatsen tussen 13.00 en 16.30 uur bromfietsers gecontroleerd. Er zijn acht bekeuringen uitgedeeld. Vier bromfietsers reden met een opgevoerde brommer, twee bestuurders droegen geen helm en één had geen juiste papieren bij zich.

Alcoholcontrole Koemarkt

Purmerend, 13 juli 2006, 17:31 uur

Op de Koemarkt in Purmerend heeft de politie donderdagmiddag tussen 16:15 en 17:15 uur een alcoholcontrole gehouden. Bij tweeëntachtig bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te diep in het glaasje gekeken.