Ingezonden persbericht


DRUK BANDENPROGRAMMA VOOR ROBERT DOORNBOS OP MAGNY-COURS

MAGNY-COURS, 14 JULI 2006 - Robert Doornbos heeft de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk goed benut. Op het ongeveer vierenhalve kilometer lange 'Circuit de Nevers Magny Cours' draaide de testrijder van Red Bull Racing vandaag maar liefst 48 ronden in totaal. Hierbij ging zijn aandacht vooral uit naar het gedrag van de Michelin banden onder deze extreem warme temperaturen. Zoals gebruikelijk meldde Doornbos zich in beide sessies ook weer netjes vooraan. Met een snelste tijd van 1:18.175 sloot hij de dag uiteindelijk in achtste positie af.

In de ochtendsessie tussen 11:00 en 12:00 uur legde Doornbos vier korte runs af van ieder ongeveer vijf ronden om zowel de zachte en de harde compound Michelin banden om en om te evalueren. Aan het einde van de training oefende hij tevens enkele starts en pitstops. Na de lunch maakte de 24-jarige Rotterdammer voornamelijk lange-afstand runs met een volle tank benzine. Net als in de ochtend stond het bandenprogramma weer centraal, maar nu had Doornbos ook tijd om de afstelling van zijn RB2 verder te optimaliseren.

ROBERT DOORNBOS: "Ik had vandaag best een goede dag, al was het echt onwijs warm. Met een baantemperatuur van boven de 50 graden Celsius, is een juiste bandenkeus dit weekend echt van cruciaal belang. Daarom ben ik blij dat ik veel kilometers heb kunnen maken vandaag. Ik moet zeggen dat beide soorten banden competitief zijn, maar dat we nog wat vraagtekens hebben over wanneer de 'drop-off' inzet. Daar gaan we ons nu dus over buigen. Hopelijk kunnen David en Christian dit weekend weer punten scoren!"

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com