Ingezonden persbericht


USRobotics zorgt voor draadloze Dutch Open Tennis

AMSTERDAM, 14 juli 2006. USRobotics, leverancier van internet-en netwerktoegangen, is door McDOS, één van de hoofdsponsors van de Dutch Open Tennis, geselecteerd om hardware te leveren voor de draadloze netwerkverbindingen tijdens dit ATP evenement. De draadloze verbindingen worden onder meer gebruikt voor de bediening van de scoreborden en de toegang tot het internet op het hele Dutch Open Tennis terrein.

USRobotics levert de USR808200 router en de Gigabit Ethernet 16-Port 10/100/1000 Unmanaged Switch (USR997932) voor het server/patch-gedeelte op het park. Er wordt ook een 16-Port Gigabit Switch ingezet in de kantoorunit van de technische dienst, waarop ook een van de steunpunten van het professionele mesh-netwerk is aangesloten. De Gigabit Ethernet 16-Port 10/100/1000 Switch zorgt voor ongekende snelheden, dat nodig is voor distributie van zeer grote bestanden over netwerken naar thuis- en MKB- zakelijke gebruikers. De Gigabit switch is ideaal voor hoge bandbreedte toepassingen, als sever-to-server connectivity en VoIP.

Om de mobiliteit binnen het organisatiekantoor te verhogen is een Professional Access Point (USR805453) ingeschakeld. De USR805453 'Professional Access Point' is een draadloos toegangspunt dat voorziet in verscheidene krachtige functies die zijn ontworpen om het midden- en kleinbedrijf te voorzien van flexibele, eenvoudig te beheren 802.11g/802.11b connectiviteit. Clustering, Load Balancing, Dynamic Channel Planning en Mult-SSID worden door de USR805453 ondersteund, net als WPA2, de laatste draadloze beveiligingstechniek. Het access point heeft ook een ingebouwde mini-RADIUS server.

In de playerslounge, het perscentrum en het ATP-kantoor is nog een wireless access point geïnstalleerd. De USR805453 wordt aangesloten op het bedrade netwerk, om draadloze toegang te geven, daar waar het mesh-netwerk niet reikt.

USRobotics zal tijdens de Dutch Open Tennis in de Business Club ook haar gecertificeerde Skype producten presenteren. De productserie bestaat op dit moment uit twee USB-telefoons, een telefoonadapter, die wordt aangesloten op een gewone telefoon en een speakerphone voor handsfree Skype bellen. In september breidt USRobotics deze productlijn uit met drie nieuwe Skype producten, waaronder een dualphone, waarmee je zowel via een landlijn als VoIP kan bellen. De VoIP productlijn van USRobotics biedt gebruikers de mogelijk wereldwijd kosteloos te bellen met behulp van hun pc en een breedband internetverbinding. Technieken voor het elimineren van galm en het onderdrukken van ruis garanderen de kwaliteit van traditionele telefonie.

De Dutch Open Tennis wordt voor de 49e keer georganiseerd van zaterdag 15 t/m zondag 23 juli in Amersfoort. Meer informatie vindt u op www.dutchopentennis.nl

Over USRobotics

USRobotics is een bedrijf van Platinum Equity. Het bedrijf is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internet- en netwerktoegang en biedt miljoenen mensen de mogelijkheid op een internetverbinding met behulp van krachtige, innovatieve producten. Het bedrijf bouwt zijn koploperspositie binnen deze sector snel verder uit door de nieuwste technologieën te vertalen naar betrouwbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige producten, waaronder snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en internetbeveiliging. USRobotics richt zich op de groeiende markten voor thuisgebruik, kantoren aan huis en het MKB. Het bedrijf legt zich erop toe mensen overal ter wereld in verbinding te houden met informatie, entertainment en uiteraard met elkaar. USRobotics is een private onderneming, gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie kunt u vinden op