Politie Zuid-Holland-Zuid

14/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 14-07-2006 o persberichten district II

DRUGS
GORINCHEM De politie heeft donderdagmiddag 13 juli een 25-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden op de Franklinweg in Gorinchem. De politie zag de man rijden zonder gordel om. Hij werd staande gehouden nadat hij had geparkeerd. In de auto zagen de agenten een leeg gripzakje liggen. De bestuurder werd gevraagd uit te stappen. Er bleek ook nog een kleine hoeveelheid wit poeder vermoedelijk speed in de auto te liggen. De man werd aangehouden en ingesloten. De drugs zullen worden onderzocht door de technische recherche.

CREATIEF EEN BRANDJE GEBLUST
SLIEDRECHT Een brandje in de kinderboerderij in het park aan de Thorbeckelaan is donderdagavond 13 juli creatief opgelost door politieagenten. Met behulp van wat water uit de waterbak van de aanwezige ezeltjes werd het vuurtje gedoofd. Het ging om een brandje in een opengebroken kastje waar hout in was gelegd. Vermoedelijk is het daar neergelegd door jeugdigen. De agenten probeerden het brandje eerst met zand uit te maken maar dat lukte niet. Met toestemming van de ezels werd er water uit hun waterbak gebruikt om het vuurtje te dovenEn dat lukte.

BOTSING SCOOTER EN FIETSER
SLIEDRECHT Op de Tiendweg in de richting van Hardinxveld-Giessendam zijn donderdagavond 13 juli een scooter en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige jongen uit Sliedrecht, wilde een jongen op de fiets inhalen. Op dat moment kwam er uit tegenovergestelde richting ook een vrouw (34 jaar uit Sliedrecht ) op de fiets aangereden. Zij en de scooterbestuurder wilden voor elkaar uitwijken bij de inhaalmanoeuvre van de 17-jarige maar dit leidde juist tot een botsing. De scooterbestuurder hield vermoedelijk niet voldoende rechts. Ze raakten elkaar op de voorbanden. Beiden vielen. De 34-jarige vrouw raakte gewond aan hoofd en been. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. De scooterbestuurder kwam er met de schrik vanaf. Hij heeft een pijnlijke knie en schouder. Zijn scooter bleek te zijn opgevoerd en dus zal door de Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) van de Politie Zuid-Holland-Zuid een technisch onderzoek worden verricht aan het voertuig.