Politie Zuid-Holland-Zuid

14/7 Dordrecht en Zwijndrechts Waard

, 14-07-2006 o persberichten district I

AGRESSIEF
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 13 juli een 38-jarige man aangehouden op de Kuipershaven. De politie kreeg een melding dat de man rijdend in een invalidenvoertuig zich agressief gedroeg tijdens een bezoek aan een zorginstelling aan de Kuipershaven. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man al slingerend over de weg rijden. Ze hielden hem staande. Hij was onvast ter been, had bloeddoorlopen ogen en rook naar alcohol. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Hij werd aangehouden. Tijdens de rit naar het politiebureau beledigde hij de agenten ernstig. Hij schold hen uit en bedreigde hen. De verdachte werd ingesloten.

GESTOLEN FIETS WEER TERUG
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 13 juli een 35-jarige man uit Heerenveen aangehouden op de Oranjelaan in Dordrecht. De politie zag hem fietsen op een damesfiets. Hij werd staande gehouden en de tweewieler gecontroleerd. Uit het politiesysteem bleek dat de fiets is gestolen. De tweewieler werd van 6 op 7 mei j.l. gestolen vanuit een tuin aan het Van den Broek-erf. De rechtmatige eigenaar deed direct aangifte en heeft donderdagavond 13 juli haar fiets teruggekregen. De verdachte werd verhoord op het politiebureau. Hij verklaarde de niet op slot staande fiets te hebben weggenomen in Krispijn omdat hij een fiets nodig had. De man krijgt een dagvaarding.

HENNEP
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is donderdagmiddag 13 juli aangehouden in een woning aan het Herman Hesse-erf. De politie was getipt over een mogelijke hennepplantage in het pand. Agenten namen een kijkje en troffen een kleine plantage aan (zon 45 plantjes) in een slaapkamer. De 21-jarige werd aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Hij verklaarde de wiet te telen om zo wat extra te verdienen voor onderhouding van zijn gezin. Na verhoor is de jongeman heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep en bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. Er werd niet illegaal stroom afgetapt.

DRUGSACTIE
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 13 juli een drugsactie gehouden in de omgeving van de J.J.A Goeverneurstraat. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners over drugsoverlast. Er werden vier personen aangehouden: drie kopers van verdovende middelen en de vermoedelijke dealer. De drie kopers zijn drie mannen van 30, 39 en 44 jaar, allen uit Dordrecht. De vermoedelijke verkoper is een 30-jarige man uit Dordrecht. Hij werd aangehouden in de J.J.A. Goeverneurstraat. In de bosjes vlakbij hem werden tien papiertjes met daarin brokjes cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Tijdens de insluitingfouillering van de 30-jarige verdachte werd ook een stilettomes van hem in beslag genomen. Dit is een verboden mes omdat het opvouwbaar is en een lemmet heeft dat langer is dan 9 centimeter.

De drie klanten zijn na verhoor heengezonden. De drugs die zij net hadden gekocht, is in beslag genomen en wordt vernietigd. Tegen deze verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De 30-jarige hoofdverdachte is in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 14 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 13 juli een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan het IJsvogelplein. De politie kreeg een melding dat het niet goed ging op een zeker adres. De verbinding werd op een gegeven moment verbroken. De politie had wel het adres en ging er heen. De vrouw deed open, kort daarachter kwam de verdachte die direct een agent wilde aanvallen door hem te duwen en te slaan. De alerte agent spoot hem direct pepperspray in het gezicht. De verdachte trok zich terug in de woning en deed de deur dicht. Hij bleef agressief en weigerde uit de woning te komen. Daarop werd assistentie van collegas opgeroepen. De deur van de flatwoning werd geforceerd om binnen te komen. De man bleef zich zo hevig verzetten tegen zijn aanhouding dat politiehond Asta ingezet moest worden om de verdachte onder controle te brengen. Asta beet de man in zijn onderbeen waarna hij zich overgaf. Hij werd aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis en vervolgens ingesloten in het politiebureau. Een arrestantenverzorger werd later die avond nog in het gezicht gespuugd en bedreigd door de verdachte. Het slachtoffer is voornemens aangifte tegen haar vriend te doen. De politie onderzoekt de zaak.

ILLEGALE PITBULL IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 13 juli een illegale pitbull in beslag genomen. Het dier liep los zonder begeleider op de Noordendijk. Een agent deed navraag bij buurtbewoners en kwam er achter dat de hond thuis hoorde op een adres in de Adelaarstraat. De bewoonster werd aangesproken op de loslopende hond. Het bleek dat het dier was weggelopen. Het dier werd alsnog in het nekvel gepakt en terug naar huis gebracht. Omdat de hond de uiterlijke kenmerken van een pitbullachtige heeft, is de bewoonster donderdagavond gevraagd naar de stamboom van de hond. Het dier bleek geen stamboom te hebben. Vervolgens is het dier beoordeeld door de politie en die kwam tot de conclusie dat het om een verboden soort hond ging; een illegale pitbull. De hond is niet in het bezit van een chip of tatoeage en draagt alle kenmerken van een pitbull. Het dier valt dus onder de Regeling Agressieve Dieren. Daarop is de hond in beslag genomen. Van de eigenaar is een verklaring opgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRUGS
DORDRECHT Alerte agenten in burger hebben tijdens de fietssurveillance door de binnenstad van Dordrecht donderdagavond 13 juli twee mannen aangehouden op de Sint Jorisweg. Door de politie werd gezien dat de twee elkaar wat overhandigden. Bij staandehouding bleek dat er twee bolletjes waren verhandeld. Het gaat vermoedelijk om cocaïne. De twee verdachten, een man van 43 jaar en een man van 45 jaar, beiden uit Dordrecht zijn ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

GESTOLEN MOTOR HERKEND
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagavond 13 juli drie mannen uit Helmond aangehouden op de Plantageweg in Zwijndrecht. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de heling van een gestolen motor. Een 24-jarige man uit Rotterdam reed omstreeks 19.45 uur met zijn vader in de auto op de A16 in de richting van Dordrecht. Ter hoogte van Ridderkerk zag hij een auto met aanhangwagen rijden. Op de aanhangwagen stond een motor. Zijn aandacht werd hierdoor getrokken. De jongeman dacht de motor te herkennen als zijnde de gestolen motor van een vriend van hem. Hij wist de bestuurder van de auto en twee inzittenden te laten stoppen op de vluchtstrook. Na gestopt te zijn, trok de 24-jarige man het motorzeil van de motor af. Hij zag aan specifieke kenmerken van het voertuig dat het wel de gestolen motor van zijn vriend moest zijn. Omdat de partijen gevaarlijk stonden werd naar de afrit Zwijndrecht gereden. De rechtmatige eigenaar van de motor een 26-jarige man uit Rotterdam - werd ingeseind en kwam naar de Plantageweg in Zwijndrecht. Uit de aangifte die hij bij zich had, bleek inderdaad dat het om zijn motor ging. Het voertuig werd op 1 juli j.l. gestolen vanaf de V. Bijnkerhoekweg in Rotterdam. De politie was inmiddels ook ingeschakeld en die hield het drietal aan. Een van hen verklaarde de motor in Schiebroek te hebben gekocht. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. De politie Rotterdam-Rijnmond is ingelicht over het incident en stelt een onderzoek in.

JONGEN VRIJGELATEN (vervolgbericht van 12 en 7 juli j.l. ) DORDRECHT De politie heeft de 16-jarige jongen die afgelopen woensdag 12 juli j.l. werd aangehouden in het onderzoek naar de verkrachting van een 16-jarig meisje uit Dordrecht, weer vrijgelaten. Uit onderzoek is gebleken dat het een en ander zich heeft afgespeeld binnen de relationele sfeer. De 16-jarige jongen is de ex-vriend van het meisje. De verklaringen van het meisje en haar aangehouden ex-vriend spreken elkaar tegen. Het meisje verklaart dat de gemeenschap tegen haar wil zou hebben plaats gevonden en de ex-vriend verklaart dat het met haar toestemming zou hebben plaatsgevonden. Uit de verhoren is eveneens gebleken dat de locatie van hetgeen dat is gebeurd niet het Dubbelmondepark is maar het Weizigtpark in Dordrecht.

De politie nam de zaak zeer hoog op toen het meisje op woensdag 5 juli j.l. aangifte deed van verkrachting in de openbare ruimte. Zij verklaarde in eerste instantie verkracht te zijn in het Dubbelmondepark in Dordrecht. De politie verrichte onderzoek in het park en onderzocht sporen. Ook werden er afgelopen zaterdag 8 juli luchtfotos genomen van het park in de hoop dat het iets opleverde. Tevens werd een getuigenoproep in de media gedaan in de hoop dat mensen in het park iets hadden gezien. Uiteindelijk vertelde het meisje dat zij deels gelogen had over de locatie en de persoon die haar dit aan zou hebben gedaan. Dit deed zij uit angst. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen die op woensdag 5 juli j.l. tussen 15.30 en 17.30 uur iets hebben gezien in het Weizigtpark worden verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)